“Ik kan er echt van genieten: verstand op nul en lekker boenen.” – Interview met hulp Lester

Hoi Lester! Dat komen we niet zo vaak tegen, zo’n jonge schoonmaakhulp die via Helpling werkt! Leuk om je vandaag de hemd van het lijf te vragen over je ervaring met Helpling, je relatie met vaste klanten en je beste schoonmaaktips. Allereerst….

Hoe ben je bij Helpling terecht gekomen?

Eerst heb ik ongeveer vier jaar ervaring opgedaan in de thuiszorg. Daar waren op een gegeven moment studenten niet meer zo welkom, vanwege de bezuinigingen. Toen ben ik naar ander werk gaan kijken! Voor mijn studie Industrieel Ontwerpen verhuisde ik naar Eindhoven. Ik kon al goed schoonmaken en dus ging ik op zoek naar schoonmaakopdrachten. Ik wilde niet via de zwarte markt werken, want daar ben ik principieel tegen en dus daarom was Helpling eigenlijk ideaal. Via Helpling heb ik nu veel vaste klanten en dat bevalt goed.

Ik wilde niet via de zwarte markt werken, want daar ben ik principieel tegen en daarom was Helpling ideaal.

Wat vind je van het schoonmaakwerk zelf?

Heel leuk! Ik kan een beetje neurotisch zijn dus ik wil ook echt dat het super schoon is. In het begin was dat een struikelblok… Dan wilde ik echt alles aanpakken, maar dan kwam ik niet overal aan toe. Daar heb ik nu wel de balans in gevonden. Nu kan ik er echt van genieten: verstand op nul, even lekker boenen en nog een paar extra dingetjes doen voor de klant. Ik word er zelf ook blij van als het schoon is. Ik kan daar, in tegenstelling tot de meeste studenten, wel van genieten.

Schoonmaakhulp Lester van Helpling

Wat is je beste schoonmaaktip?

Ik vraag bij klanten altijd om een theedoek, die krijg je niet standaard, maar kan heel handig zijn om dingen te drogen of na te poetsen. Bijvoorbeeld als je een kraan schoonmaakt met kalkreiniger en hem daarna afspoelt dan heb je een schone kraan. Maar als je hem ook nadroogt met een theedoek, dan blinkt het alsof je in een nieuwe badkamer staat. Dat zijn de extra dingetjes die de klant echt blij kunnen maken.

In tegenstelling tot de meeste studenten, kan ik er zelf erg van genieten als iets schoon is.

Wat is het raarste of grappigste dat je ooit hebt meegemaakt met een klant?

Ik ben een keer op pad gestuurd om een huis schoon te maken met uitsluitend een bus ontvetter. Daar moest ik zowel de spiegels als de rest van het huis mee doen. Dat was het enige schoonmaakmiddel wat voorradig was… Dat ging natuurlijk niet echt goed!

Heb je eigenlijk veel vaste klanten?

Al mijn klanten zijn nu vaste klanten. In de thuiszorg had ik nooit vaste klanten. Daar leer je wel veel van, het is afwisselend en ik vind het ook leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Aan de andere kant, vaste klanten leer je beter kennen en je weet precies wat ze belangrijk vinden. Daarnaast is het ook wel lekker dat ik door vaste klanten een stabiel inkomen heb!

Ook maakt één van de zoontjes vaak tekeningen voor me en die bewaar ik allemaal!

Is er een klant waar je een speciale band mee hebt?

Jazeker! Dat is een familie in Eindhoven waar ik al heel lang schoonmaak. Iedere week maak ik daar schoon en ik heb heel goed contact met de twee zoontjes. Ze zijn altijd benieuwd hoe ik hun kamer weer lekker schoon heb gemaakt voor ze. Ook maakt één van de zoontjes vaak tekeningen voor me en die bewaar ik allemaal. Zo lief!

Schoonmaakhulp Lester van Helpling

Als je voor het eerst naar een nieuwe klant gaat, hoe zorg je er dan voor dat er een vertrouwensband ontstaat?

Bij de eerste schoonmaakafspraak is het essentieel om er achter te komen wat de klant belangrijk vindt en hoeveel tijd ik aan welk onderdeel moet besteden. Veel nieuwe klanten vragen ook of ik dit werk al lang doe en als ik dan uitleg dat ik al zes jaar ervaring heb, zijn ze vaak snel op hun gemak gesteld. Het helpt natuurlijk als je je werk gewoon goed doet, dan komt het vertrouwen vanzelf.

Kan je de ideale klant beschrijven?

Ik vind het fijn als klanten uit zichzelf plaatsmaken als ik ergens moet schoonmaken waar zij op dat moment zitten. Daarnaast is het belangrijk dat iemand de juiste schoonmaakmiddelen in huis heeft (lees deze blog met een productenchecklist). Ook is het echt beter als de klant zelf duidelijk weet wat hij/zij wil, dan kan ik sneller aan de slag.

Wat zijn voor jou de voordelen van werken via Helpling?

Het is heel flexibel! Je kan zelf aangeven welke dagdelen je kan werken, maar ook aangeven per opdracht of je het wilt doen. Je wordt dus niet per opdracht meteen ingedeeld, maar kan zelf nog besluiten of je het gaat doen of niet. Dat is heel fijn! Ik ben wel veel dagdelen beschikbaar, maar ik wil ook weer niet teveel werken zodat ik nog tijd heb om aan mijn studie te besteden.

Wat is de toegevoegd waarde van Helpling voor de klant?

De meeste klanten vinden het fijn dat alles online geregeld kan worden en dat ze nooit meer met cash hoeven te betalen. Ik probeer zoveel mogelijk voor ze te regelen. Laatst wilde een vaste klant van mij zijn boeking wijzigen, maar hij kwam er niet helemaal uit. Toen heb ik het voor hem even met de klantenservice van Helpling geregeld. Wel zo fijn voor de klant. Daarnaast zijn alle hulpen die via Helpling werken gescreend en hebben ze al ervaring, dat schept voor toekomstige klanten meteen veel vertrouwen.

Wat ga je straks doen als je studie is afgerond – iets heel anders dan schoonmaken denk ik?

Ja denk het wel! Ik ga in ieder geval trouwen in maart 2017! Dus ik ben niet heel kieskeurig op het banenvlak, maar ik ben al benaderd door een aantal technische detacheringsbureaus dus dat komt wel goed denk ik… Er staat heel wat op de planning: huizen, banen, trouwen!

Benieuwd naar de Helpling service door het verhaal van Lester? Boek nu je eigen huishoudelijke hulp op onze website!

Nicky houdt je via de blog op de hoogte van alles wat er bij Helpling achter de schermen gebeurt, interviewt zowel klanten als hulpen én schrijft artikelen met de allerbeste huishoudtips! Ze wil iedere lezer inspireren om met liefde, aandacht en natuurlijke schoonmaakproducten tijd te besteden aan het schoonmaken en opruimen van hun huis.