Schoonmaakhulp Patrick: “Ik leef, ik geniet en ik heb geen baas boven me.”

Patrick was thuis al veel aan het poetsen, dus hij vond het wel het proberen waard om van schoonmaken zijn werk te maken. “Sinds ik werk in Eindhoven via Helpling voel ik me lekker vrij. Ik heb geen baas boven me en ik voel me erg gewaardeerd. Ik weet dat ik mensen blij maak, want ik krijg geregeld ‘s avonds berichtjes van klanten waarin ze mij bedanken voor het fijne thuiskomen.

In twee en een half jaar op het Helpling platform heeft Patrick een hoop bijgeleerd. “Na een tijdje ontwikkel je een eigen routine en weet je precies wat je moet doen.” Als finishing touch droogt Patrick alles wat heeft schoongemaakt na met een theedoek: van tegels tot kranen, alles gaat hierdoor glimmen als in een hotel.

Bijna alle klanten van Patrick in Eindhoven zijn werkende, jonge mensen die de schoonmaak liever aan iemand anders overlaten. Dit betekent dat zij vrijwel nooit thuis zijn tijdens de schoonmaak. Patrick vindt dit geen probleem, maar juist heel fijn schoonmaken. “Ik kan in alle rust mijn werk doen. Mijn dochter van 5 praat in de middagen al aan een stuk door, dus ik geniet overdag van de rust. Met mijn klanten praat ik via de app over wat er moet gebeuren in huis.”

Patrick schoonmaakhulp uit Eindhoven

Patrick heeft in totaal vier kinderen, waarvan de jongste 5 jaar is en de oudste 26. Zijn vriendin werkt onregelmatige diensten, daarom is het prettig dat Patrick zijn eigen tijd in kan delen. Hij brengt ‘s ochtends de jongste naar school, doet een schoonmaakklus in Eindhoven en pikt haar ‘s middags weer op van het schoolplein. Samen doen ze veel leuke dingen, zoals koken. De specialiteiten van de 5-jarige zijn wortels en spinazie.

Zijn vrije tijd besteed Patrick graag het maken van muziek. Hij is onderdeel van een groep die flamengo en rumba speelt. Hoewel hij zelf dol is op het reggae, richt de groep zich vooral op het razendsnelle vingerwerk. “Dit is vrij complex: daar ben je je hele leven mee bezig. Maar daarom geeft het ook ontzettend veel voldoening.”

Patrick schoonmaakhulp uit Eindhoven houdt van muziek en speelt gitaar

Patrick is geen planner en kijkt het liefst nooit ver vooruit. “Ik heb geen agenda. Ik leef en ik geniet. Ik voel me oké en ben altijd positief. Op dit moment ben ik erg blij met werken via Helpling en ik zie dus ook geen reden om iets aan mijn leven te veranderen.”

Zijn positieve houding ontgaat ook zijn klanten niet. Zij beschrijven Patrick als vrolijk en makkelijk in de omgang. Dat hij snel, maar grondig, werkt wordt ook meerdere keren benoemd. Ook bij Helpling is Patrick’s werk in de schoonmaak in Eindhoven op een positieve manier opgevallen, daarom is hij de hulp van de maand in maart 2018.