“Een opgeruimd huis; een opgeruimd hoofd”

Ik ben moeder van een gezin, assistente binnen de tv-wereld, hostess, hondentrimster, medewerkster thuiszorg en daarnaast heb ik een bijbaan via Helpling. De online marktplaats waar huishoudelijke hulpen en huishoudens elkaar op een gemakkelijke manier kunnen vinden. Naast mijn baantjes heb ik ter ontspanning een hobby: fotograferen! Na het werk ga ik graag naar de kringloopwinkel, hier word ik ontspannen van en geniet ik van de gesprekken in de buurtwinkel. Als vrijwilliger probeer ik mensen op te peppen als ik het idee heb dat daar behoefte aan is. Mijn naam is Wendy en ik ervaar veel plezier in het helpen van mensen op wat voor manier dan ook!

Het helpen van mensen zit in mijn aard, dat besef ik steeds meer. Binnen de thuiszorg heb ik helaas zo nu en dan het gevoel dat ik onder druk sta en ik weinig tijd krijg om echt voor mensen te zorgen. Dit is in de oorsprong nu juist de bedoeling. Ik ervaar dit bij Helpling anders. Door te werken via Helpling krijg ik de tijd om te helpen in het huishouden en zo bijvoorbeeld de logeerkamer op te ruimen en klaar te maken voor een nieuw hoofdstuk: de babykamer.

Ik merk vaak dat mensen frustratie ervaren omdat ze niet toekomen aan het huishouden en ze hier onrustig van worden. Niks is vervelender dan dit, de wil is er wel maar helaas geen tijd. Gelukkig heb ik wel de tijd om mensen te helpen, het is dan ook heel fijn om te zien hoe opgelucht mijn klanten zijn als ik ben geweest en het huis weer heerlijk opgeruimd is. Zoals het gezegde luidt: een opgeruimd huis, een opgeruimd hoofd. Niks aan gelogen als je het mij vraagt.

Ik geef jullie ter illustratie nog graag twee voorbeelden mee.

Het is maandag 16 december, de 19-jarige Mia uit Berlijn heeft een boeking bij mij gemaakt. Het is haar eerste jaar aan de Universiteit en ze woont in een knus appartementje in het hartje van Amsterdam. Mia is erg gestrest en geeft aan morgen een tentamen te hebben en daarnaast heeft haar moeder besloten met Kerst te komen logeren. Haar moeder was de vorige keer erg geschrokken van de puinhoop in haar woning en begon zich zorgen te maken. Mia vroeg mij of ik haar wilde helpen met het opruimen van de woning. ‘’Volgens mij heb ik ook muizen’’, zegt Mia en ik zie dat ze zich een beetje schaamt. We besloten samen eens te kijken hoe we het huis minder aantrekkelijk voor de muis maar aantrekkelijker voor haar moeder konden maken. We ruimen al het eten goed op en daarna ga ik aan de slag. Goed stofzuigen, ook in de hoekjes, daarna dweilen. Meteen resultaat en heerlijk fris. Rond 16 uur ben ik klaar. ‘’Danke Wendy, du bist mein Engel en je lijkt ook nog op mijn moeder’’, zegt Mia. Mensen helpen, daar doe ik het voor.

Woensdag 18 december ga ik aan de slag bij expat, Feryal Ali. Feryal vroeg of ik haar kon helpen met de kalk op de badkamertegels en de douchedeur. Ik ging meteen aan de gang met schoonmaakazijn en anti-kalk. Nu zie ik een spin links op de muur. Ik vraag aan Feryal of ik de spin even naar buiten moet laten. Ze vindt spinnen maar eng dus ze was erg blij dat ik dit voor haar wilde doen. Ik ben ook een held op sokken dus met kippenvel op mijn rug pak ik de spin op en laat hem de wijde wereld in. Feryal biedt me een kopje oploskoffie aan, genaamd Bru, het is afkomstig uit India. “Bru is in Nederland niet te koop, ik heb overal gezocht, mijn moeder stuurt het nu van India naar Nederland”, zegt Feryal. Ik bedank haar voor de heerlijke Bru met warme melk. Ik geniet echt van werken via Helpling, ik maak van alles mee en help mensen echt.

Ik heb nog twee tips voor jullie:

Kaarsvet op kleding of het tafellaken. Vouw een stuk keukenpapier dubbel, plaats het keukenpapier op het kaarsvet en zet de strijkbout er even op, net zo lang tot het keukenpapier het kaarsvet heeft geabsorbeerd.

Cadeautip!

Je kan een schoonmaak via Helpling cadeau doen door een boeking te maken op het adres van de ontvanger, vul je eigen rekeningnummer in en de afschrijving zal bij jouw plaatsvinden. Het kan natuurlijk ook als kraamcadeau, verjaardags- of Moederdag cadeau.

–   Wendy