Zelf allesreiniger maken [VIDEO]

Alweer de tweede DIY op onze blog, deze keer gaan we zelf allesreiniger maken. Je maakt alleen gebruik van natuurlijke producten die compleet vrij zijn van chemische middelen. Als je één keer investeert in een voorraadje marseille zeep, een flesje olie en appelciderazijn dan kan je er heel wat flessen mee maken. Zelf allesreiniger maken is dus beter voor jou en je portemonnee! Het maakt ook goed schoon en ruikt heerlijk.

Zelf allesreiniger maken

Ingrediënten

1 klein Marseille zeepje
1 halve citroen
2 tl essentiële eucalyptus olie
2 liter water
200 ml appelciderazijn

Zo maak je allesreiniger

Stap 1: Rasp de helft van de zeep
Zelf allesreiniger maken - zeep raspen

Stap 2: Los de zeep op in een beetje heet water
Zelf allesreiniger maken - zeep smelten

Stap 3: Pers de citroen uit
Zelf allesreiniger maken - citroen persen
Waarom citroen? Citroen is een citrusfruit met sterke reinigingskracht. Door de hoge zuurgraad kan je er mee ontkalken, schoonmaken en desinfecteren.


Stap 4: Meng het citroensap met de eucalyptusolie
Zelf allesreiniger maken - eucalyptusolie
Waarom eucalyptus? Eucalyptus is een essentiële olie die naast de heerlijke geur ook goede anti-bacteriële eigenschappen heeft.

Stap 5: Meng alle ingrediënten
Zelf allesreiniger maken - meng alle ingrediënten
Waarom appelciderazijn? Het is ideaal voor zelfgemaakte allesreiniger, want het is goedkoop, ontkalkt, verwijdert vet en laat alles mooi glanzen!

Stap 6: Giet het mengsel in een spuitfles
Zelf allesreiniger maken - flacon

En… voilà! Je hebt helemaal zelf allesreiniger gemaakt en hij is nu klaar voor gebruik.

Wist je dat je je eigen hulp ook kan laten schoonmaken met natuurlijke of zelfgemaakte producten? Als je via Helpling je eigen hulp vindt, beheer jij de relatie en kan je dus precies zelf aangeven hoe je wilt dat je huis wordt schoongemaakt en met welke schoonmaakmiddelen. Lees meer over de schoonmaakdiensten van je hulp via Helpling.

Nicky houdt je via de blog op de hoogte van alles wat er bij Helpling achter de schermen gebeurt, interviewt zowel klanten als hulpen én schrijft artikelen met de allerbeste huishoudtips! Ze wil iedere lezer inspireren om met liefde, aandacht en natuurlijke schoonmaakproducten tijd te besteden aan het schoonmaken en opruimen van hun huis.