Vijf dingen om te doen met bier zonder dat je er dronken van wordt

Dat je veel met bier kunt doen is geen wereldnieuws. Je kunt er om te beginnen iets te veel van drinken, je kunt er wat gemakkelijker door dansen of bijvoorbeeld een leuk ogend persoon mee naar huis nemen die achteraf toch niet zo leuk blijkt te zijn…

Gelukkig zijn er ook andere dingen om te doen met het gele brouwsel waarmee wij ieder weekend onze dorst lessen. In het kader van Oktoberfest hebben wij daarom vijf biertips op een rijtje gezet waarmee je het meeste uit je bier haalt zonder ook maar een slokje te nuttigen!

Bier na wijn geeft venijn? In dit geval niet!

Wijnvlekken uit je tapijt halen is net zo vervelend als hoofdpijn hebben na een avondje stappen. Gelukkig is bier in dit geval je beste vriend. Doe een klein beetje bier op een sponsje en doop het zachtjes op de vlek. Maak de vlek vervolgens een beetje vochtig met wat water en klaar is kees. Niet gelukt? Geef niet op! Sommige vlekken moet je meerdere keren behandelen.

Met bier smaakt alles beter!

Weet je hoe je je kip pas echt smakelijk en mals maakt? Inderdaad, met bier! Prik een paar gaatjes in het vlees, voeg wat van je favoriete kruiden en bier toe en leg de kip in de oven. Zet je oven vervolgens op ongeveer 180 graden, laat het vlees ongeveer anderhalf uur braden en klaar is kees!

Ga de strijd aan tegen fruitvliegen!

Fruitvliegen zijn de kater van de samenleving. Niemand zit er op te wachten en het lastig om er vanaf te komen. Een simpel, maar effectief trucje voor het bestrijden van fruitvliegen is daarom altijd welkom. Bedek een schaal of potje gevuld met bier met wat plastic en prik er een paar gaten in. De fruitvliegjes kunnen wel via de gaatjes naar binnen, maar kunnen er niet meer uit. Handig toch?

Hoofdpijn? Drink een biertje!

Toegegeven, we zeiden dat je voor deze tips geen slokje bier zou hoeven drinken, maar wist je dat je met een beetje bier lichamelijke klachten zoals, hoofdpijn, maagklachten en een zere kelen kan bestrijden? Pas alleen wel op dat je niet te veel drinkt. Het laatste waar je namelijk op zit te wachten is een kater als bonus op je bestaande klachten.

Trakteer je zilveren juwelen op een pilsje!

Bier is, net als cola, zeer effectief in het verwijderen van oxidatie. Vul een kom of een mok met bier en laat het zilverwerk ‘s nachts weken. De volgende ochtend zul je zien dat het zilverwerk er weer stralend uitziet! Vergeet alleen niet de volgende dag het zilverwerk weer schoon te spoelen! Anders heeft het zilverwerk voor altijd een biersmaakje…