Zilver poetsen: Met deze briljante methodes lukt het

Zilver poetsen is een vervelend klusje dat je het liefst zo lang mogelijk uitstelt. Daarom hebben wij op een rijtje gezet hoe je zilver kan poetsen met producten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Dan kan je straks weer etentjes geven met een mooi gedekte tafel of je lievelingsoorbellen aan naar leuke feestjes die eraan komen!

1. Zeer effectief: Baking soda, azijn en aluminiumfolie

Zilver poetsen

Je hebt nodig:

  • 1 kopje kokend water
  • 1 eetlepel baking soda
  • 1 eetlepel tafelzout
  • 1 vel aluminiumfolie
  • bakje of emmer (afhankelijk van je hoeveelheid zilver)
  • 1 micovrezeldoekje

Ga als volgt te werk:

  1. Bekleed de bodem van het bakje of de emmer met aluminiumfolie en voeg zout en baking soda toe.
  2. Giet vervolgens de azijn er langzaam bij (bereid je voor op het bruisende effect hiervan) en zorg dat alle korreltjes oplossen.
  3. Voeg het kokende water toe en vervolgens het zilverwerk. Ieder onderdeel moet het aluminiumfolie aanraken, dat zorgt voor een chemische reactie waar het schoon van wordt.
  4. Laat 5 minuten intrekken en haal vervolgens het zilver er één voor één uit en poets nog even na met het microvezeldoekje om laatste viezigheidjes weg te halen.

Werkt gegarandeerd!

2. Bestrijd zilver met zuur: Citroen

Zilver poetsen

Als je niet veel tijd hebt, maar je zilverwerk wel wilt laten schitteren, is citroensap de perfecte oplossing. Dip een oude tandenborstel in sap van 1 citroen en poets het zilverwerk rustig op met de borstel. Het zilverwerk zal snel zijn natuurlijke glans terugkrijgen.

3. Geloof het of niet, met bier kan je ook zilver poetsen

Zilver poetsen

Bier is, net als cola, zeer effectief in het verwijderen van oxidatie. Vul een kom of een mok met bier en laat het zilverwerk ‘s nachts weken. Haal het de volgende ochtend uit het bier en spoel goed af. Anders blijft het plakkerig en houdt het voor altijd een biersmaakje..

4. Snelle oplossing: Tandpasta

Zilver poetsen

Je tanden gaan er niet alleen van stralen, maar je zilveren juwelen gaan er ook van schitteren! Doe een beetje tandpasta op een doekje of oude tandenborstel en wrijf rustig over het zilver. De oxidatie op het zilver verdwijnt en er komt een prachtige glans voor terug in de plaats.

Heb je door al het poetsen geen tijd meer om je huis ook nog te doen? Boek dan een hulp via Helpling!