Onmisbare tips om jezelf en je huis perfect voor te bereiden op de feestdagen!

In de periode voor de kerstdagen loopt de stress vaak iets hoger op. Meer dan een kwart van de Nederlanders ervaart stress in de aanloop naar kerst, onder andere over het plannen van bezoek, het huis schoonmaken en boodschappen doen. Wil jij stress vermijden en echt genieten van de feestdagen? Lees dan onze tips om jezelf en je huis klaar te stomen voor kerst! Handige apps, nieuwe tools en de fijnste webshops om alles zo goed mogelijk voor jezelf te regelen.

1. Kerstboom kopen: heel goedkoop of gemakkelijk online

Helpling helpt je met schoonmaken en alles voor de feestdagen

Sinterklaas is voorbij dus de kerstboom mag gekocht worden! De beste aanbieding is van de Ikea, waar je een kerstboom kan kopen voor maar 1 euro – je krijgt bij een kerstboom van €20 een Ikea giftcard van €19 euro waardoor je dus maar een piek betaalt voor een kerstboom! Voor de luiere mensen onder ons die op zoek zijn naar gemak, is het ook mogelijk om je kerstboom online te bestellen en gratis thuis te laten bezorgen via de kerstbomenwebshop – makkelijker wordt het niet!

2. Kerstversiering: probeer deze Do-It-Yourself

Helpling helpt je met schoonmaken en alles voor de feestdagen

Ga je voor een traditionelere kerstversiering of geef je een moderne touch aan de kerstdecoraties? Een hele leuke manier om je oude kerstballen opnieuw leven in te blazen is om de zilveren haakjes te vervangen door leuke lintjes. Zet jezelf of je kinderen aan het werk en je geeft een moderne draai aan je oude kerstballen! Ook leuk voor aan de schouw of gordijnrail (mits je het gordijn niet dicht doet)! Mooie lintjes koop je gewoon bij de Hema of online!

3. Heerlijke geur in huis: sinaasappel met kruidnagel

Helpling helpt je met schoonmaken en alles voor de feestdagen

Voor ons gaat er niets boven de kruidige geur van sinaasappel met kruidnagels! Dit kan je zelf heel makkelijk maken. Men neme een stuk of vijf sinaasappels en evenveel doosjes kruidnagels (gewoon te koop bij de supermarkt deze tijd van het jaar). De kruidnagels kan je gewoon direct in de sinaasappels steken en er een mooi patroon mee maken. Met een handrasp kan je extra patroontjes maken en het is helemaal af met een leuk lintje op de bovenkant.

4. Cadeau tip 1: heerlijke delicatessen of food box

Helpling helpt je met schoonmaken en alles voor de feestdagen

Wat steeds populairder wordt zijn de abonnement-cadeaus: op bloemen van Bloomon, op wijn via Qeldr of heerlijke delicatessen van FoodWeLove. Je krijgt van ons nu €5 korting* bij FoodWeLove. Hiermee kan je een van de heerlijke producten van FoodWeLove uitproberen of cadeau geven. De korting is geldig op zowel losse producten als een abonnement. Besteed de €5 korting* met code helpling15 in de FoodWeLove giftshop.

5. Cadeau tip 2: maak gebruik van een gift guide

Helpling helpt je met schoonmaken en alles voor de feestdagen

Als je nog niet zo goed weet wat je voor iemand gaat kopen, kan je ook gebruik maken van een gift guide die cadeauwebsites voor je opstellen. Aan de hand van verschillende “personages” (bijv. Oma of Peuter), geven zij een aantal suggesties en ben je maar een paar clicks verwijderd van het ideale presentje.

6. Een opgeruimd huis: opberggoeroes schieten te hulp

Helpling helpt je met schoonmaken en alles voor de feestdagen

Voor opruimtips ben je aan het juiste adres bij de Japanse opruimgoeroe Marie Kondo. Haar opruimtechniek: Bewaar alleen de spullen waar je echt gelukkig van wordt. Daarnaast geeft ze het advies om per categorie op te ruimen. Hulp nodig bij het opruimen? Boek een opruim-expert van GoTidy! Daarna kan je beginnen aan het schoonmaken… !

7. Een schoon huis: zelf poetsen of een schoonmaakhulp inhuren

Helpling helpt je met schoonmaken en alles voor de feestdagen

Als je wil kunnen genieten tijdens de kerstdagen, is niets fijner dan te beginnen met een blinkend schoon huis. Dan kan je met een gerust hart bezoek ontvangen en hoef je er tijdens de feestdagen niet meer mee bezig te zijn. Wil je het zware werk vermijden en heb je het al druk genoeg in de aanloop naar kerst? Boek dan een huishoudelijke hulp via Helpling!

8. Het kerstdiner: zo geregeld met een kerstbox

Helpling helpt je met schoonmaken en alles voor de feestdagen

Tijdens de feestdagen kijken Nederlanders het meeste uit naar het kerstdiner. Ongeveer twee-derde van de Nederlanders is van plan zelf te kokkerellen of bij familie aan te schuiven. Om te vermijden dat je de avond al begint met een rood-aangelopen hoofd, koop je dit jaar gewoon een kerstbox van Allerhande of Hello Fresh. Hiermee bespaar je jezelf veel moeite, omdat je de boodschappen al in huis hebt en de gerechten makkelijk te bereiden zijn!

9. Kerstmuziek: voor het ultieme kerstgevoel

Helpling helpt je met schoonmaken en alles voor de feestdagen

De kerstsfeer is natuurlijk niet compleet zonder kerstmuziek. De heerlijke klassiekers zoals “All I want for Christmas is you” en “I’m dreaming of a white Christmas” worden alweer grijsgedraaid op de radio. De beste afspeellijsten voor kerst vind je op 8tracks. Hier vind je veel verschillende soorten, bijvoorbeeld ook jazz in kerstsferen of klassieke kerstmuziek. Helemaal het einde vinden wij!

10. Tijd voor jezelf: kom rustig en ontspannen de kerst door

Helpling helpt je met schoonmaken en alles voor de feestdagen

Natuurlijk moet je niet vergeten tijdens de kerst ook tijd voor jezelf te maken. Na een uitgebreide kerstbrunch is het heerlijk om een lange wandeling te gaan maken met je familie, maar soms is het ook lekker om even alleen te zijn. Ga lang in bad, lees een boek met een kop thee op de bank of start met meditatie via Headspace Ook heel fijn is een abonnement op Storytel. Dit is een website (eigenlijk net zoals Spotify) waar je de beste luisterboeken kan downloaden en luisteren!

*Geldig t/m 20-12-2015

Nicky houdt je via de blog op de hoogte van alles wat er bij Helpling achter de schermen gebeurt, interviewt zowel klanten als hulpen én schrijft artikelen met de allerbeste huishoudtips! Ze wil iedere lezer inspireren om met liefde, aandacht en natuurlijke schoonmaakproducten tijd te besteden aan het schoonmaken en opruimen van hun huis.