Regel je date met een verleidelijk huis

De date verliep voorspoedig, het etentje was gezellig en tijdens de film werd er gelachen. Inmiddels is je date bij jou thuis om nog even een wijntje te drinken… Wellicht wil je graag dat hij/zij ook blijft logeren! Een fris en opgeruimd huis vergroot de kans hierop enorm. Als expert in het huishouden helpen wij je graag en dus hebben we 5 tips opgesteld om je huis klaar te maken voor een belangrijke date. Als je zelf geen zin hebt om schoon te maken, kan je natuurlijk een hulp boeken via Helpling.

1. Geurmanagement

Schoonmaken voor een date

Meer en meer luxe winkels doen een beroep op geur om de winkel aantrekkelijk te maken voor klanten. Dit werkt ook voor je huis! Neutraliseer een aantal dagen voor de date alle bestaande vieze geurtjes. Zet afval op straat, was je vieze kleren, beperk de afwas tot een minimum, lucht het huis even goed door en haal een stofzuiger/dweil door je huis. Om zeker te zijn van je zaak, is het handig om een vriend te vragen om de geur in je huis te testen. Jij bent er waarschijnlijk al redelijk aan gewend geraakt, dus een outsider perspective kan zeker helpen. Voor extra geur kan je een geurkaars aansteken of gedroogde kruidenzakjes met lavendel of salie neerleggen.

2. De badkamer

Schoonmaken voor een date

De badkamer is een handig toevluchtsoord om even een paar minuten bij te komen. Om je date zich comfortabel te laten voelen, is het handig om er voor te zorgen dat de badkamer echt schoon is en er frisse handdoekjes hangen. Extra badhanddoeken voor in de ochtend zijn wellicht een beetje voorbarig, maar het kan geen kwaad ze vast op te hangen! Het is ook handig om oude tandenborstels weg te halen, want het idee dat de tandenborstel misschien van een ex-partner of scharrel is, jaagt je date de stuipen op het lijf.

3. Maak je date hongerig naar meer

Schoonmaken voor een date

De snelste weg naar een man’s hart is door de maag, en dat geldt vast ook voor vrouwen! (Wie wil nou geen man die de lekkerste risotto voor je op tafel zet?) Daarom raden we je aan altijd te zorgen voor een goed gevulde ijskast, het liefst met lustopwekkende lekkernijen. Oesters staan bekend als een fantastische afrodisiac en het is ook nog een sexy gerechtje om samen te eten. Haal 12 oesters bij een goede viswinkel en koop er een oestermes bij (je moet ze namelijk zelf opensnijden). De visboer kan je uitleggen hoe je de oesters het makkelijkste open maakt.

4. Het struikelblok: de slaapkamer

Schoonmaken voor een date

Als je date de slaapkamer in loopt, bepaalt de eerste indruk of het avontuur kan beginnen of het hierbij gaat blijven. Een onopgemaakt bed en overal vieze sokken zijn nou niet echt wat je date graag wil zien. Een fris, opgemaakt bed is wel uitnodigend! Een beetje extra wasverzachter in de wasmachine bij je beddengoed kan ook geen kwaad. Fijn: in verse lakens slaap je extra goed!

5. Je huis is geen museum

Schoonmaken voor een date

Afwisseling doet het ‘m! Natuurlijk is een schoon huis belangrijk, maar zo steriel als een ziekenhuis is ook weer niet de bedoeling. Het is belangrijk dat je persoonlijkheid naar voren komt in je huis. Dus ruim je huis ook weer niet te kunstmatig op, het moet wel zelfvertrouwen en authenticiteit uitstralen. Vermijd zeker: foto’s van exen of genante boeken, films of tijdschriften.

Hulp nodig met schoonmaken? Boek een Helpling voor 29 februari 2016 en ontvang fantastische aanbiedingen van Bloomon, BitesWeLove, Parfumswinkel en Westwing!

Nicky houdt je via de blog op de hoogte van alles wat er bij Helpling achter de schermen gebeurt, interviewt zowel klanten als hulpen én schrijft artikelen met de allerbeste huishoudtips! Ze wil iedere lezer inspireren om met liefde, aandacht en natuurlijke schoonmaakproducten tijd te besteden aan het schoonmaken en opruimen van hun huis.