Najaarsschoonmaak: Maak je huis klaar voor regenachtige tijden

Najaarsschoonmaak: Maak je huis klaar voor regenachtige tijden

De najaarsschoonmaak is het perfecte moment om je huis klaar te maken voor nat en herfstig weer, waarbij je het liefst lekker op de bank wil kruipen met een kop thee en een goed boek. We raden je aan om voordat de herfst echt aanbreekt, alvast een aantal taken in huis te doen, zoals je huis grondig opruimen. Bijvoorbeeld bij fonQ kun je hele leuke opbergers vinden om je huis efficiënter in te richten.

Wij leggen uit hoe je de najaarsschoonmaak kan aanpakken, waarbij de drie belangrijkste dingen worden uitgelicht: kledingkast, voorraadkast en inrichting.

1. Kledingkast opruimen: Haal die wintertruien maar tevoorschijn

Fall Cleaning - wardrobe cleanup

Helaas is het zomerweer nu toch echt weg en is het tijd om zomerjurkjes op te bergen en truien tevoorschijn te halen. Een goed moment om je kast op te ruimen.

Zo ruim je je kast op in 6 stappen:

1. Haal alles eruit.
2. Maak de kast van binnen schoon.
3. Gooi weg of doneer wat je niet meer wilt dragen.
4. Berg zomerkleren op en haal winterkleren tevoorschijn.
5. Richt je kast efficiënt in d.m.v. opbergdozen.
6. Vouw alles netjes op en leg terug in de kast.

In deze blog over kledingkast opruimen vind je een nog uitgebreidere uitleg over hoe je het kan aanpakken.

2. Voorraadkast uitmesten: De hoogste tijd om soep te maken van die spliterwten

Fall Cleaning - mucking pantry

De najaarsschoonmaak is het perfecte moment om je voorraadkast uit te mesten. Alle blikken spliterwten en andere houdbare producten kan je verwerken in lekkere soepen en stoofpotjes. Bedenk allereerst of de huidige inrichting van je voorraadkast efficiënt is en hoe het eventueel beter zou kunnen. Met opbergdozen en weckpotten kan je veel ruimte besparen, doordat je ze kan stapelen. Werk vervolgens per plank: Haal alles er af, gooi weg wat je niet wilt houden of waarvan de houdbaarheidsdatum verlopen is en haal een doekje over de plank. Zet terug wat je op die plank wilt houden en zet apart wat je op een andere plek wilt. Stofzuig en dweil als laatste de hele voorraadkast grondig. Je zal merken hoe fijn het is om een schone en opgeruimde voorraadkast te hebben.

3. Huisinrichting: hoe kan het fijner en leuker?

De najaarsschoonmaak is het perfecte moment om na te denken over hoe de inrichting van je huis beter kan. Neem de tijd om met je benen omhoog na te denken over hoe je droomhuis er nou uit ziet… Waar word je blij van in huis? Hoe zou je ideale woonkamer/slaapkamer/badkamer er uit zien? Wat moet er dan nog veranderd worden? Op de website van fonQ vind je allerlei mooie en bijzondere spullen om je huis mee in te richten en het leven in je huis leuker te maken (van meubels tot espressoapparaten en lampen).

Deze maand werken wij samen met fonQ en mogen we onze bloglezers daarom een unieke kortingscode geven t.w.v. €7,50*. Wil jij ook €7,50 korting op fonQ producten? Vul het formulier hieronder in en je krijgt jouw unieke vouchercode per e-mail toegestuurd!

Klik hier om je coupon te bemachtigen
* Bij een minimale besteding van €50.

Wil je meer tips op het gebied van schoonmaken of ben je op zoek naar huishoudelijke inspiratie? Bekijk onze andere blogs!

Nicky houdt je via de blog op de hoogte van alles wat er bij Helpling achter de schermen gebeurt, interviewt zowel klanten als hulpen én schrijft artikelen met de allerbeste huishoudtips! Ze wil iedere lezer inspireren om met liefde, aandacht en natuurlijke schoonmaakproducten tijd te besteden aan het schoonmaken en opruimen van hun huis.

1 Comment

  1. Bedankt voor de handige tips. Bij het opruimen van de kledingkast pas ik ook vaak verschillende kledingstukken. Dan kan ik ook bekijken of ik er wel combinaties van kan maken en anders geef ik het weg. Scheelt weer ruimte in de kast!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *