Najaarsschoonmaak: Maak je huis klaar voor regenachtige tijden

De najaarsschoonmaak is het perfecte moment om je huis klaar te maken voor nat en herfstig weer, waarbij je het liefst lekker op de bank wil kruipen met een kop thee en een goed boek. We raden je aan om voordat de herfst echt aanbreekt, alvast een aantal taken in huis te doen, zoals je huis grondig opruimen.

Wij leggen uit hoe je de najaarsschoonmaak kan aanpakken, waarbij de drie belangrijkste dingen worden uitgelicht: kledingkast, voorraadkast en inrichting.

1. Kledingkast opruimen: Haal die wintertruien maar tevoorschijn

Fall Cleaning - wardrobe cleanup

Helaas is het zomerweer nu toch echt weg en is het tijd om zomerjurkjes op te bergen en truien tevoorschijn te halen. Een goed moment om je kast op te ruimen.

Zo ruim je je kast op in 6 stappen:

1. Haal alles eruit.
2. Maak de kast van binnen schoon.
3. Gooi weg of doneer wat je niet meer wilt dragen.
4. Berg zomerkleren op en haal winterkleren tevoorschijn.
5. Richt je kast efficiënt in d.m.v. opbergdozen.
6. Vouw alles netjes op en leg terug in de kast.

In deze blog over kledingkast opruimen vind je een nog uitgebreidere uitleg over hoe je het kan aanpakken.

2. Voorraadkast uitmesten: 

Fall Cleaning - mucking pantry

De najaarsschoonmaak is het perfecte moment om je voorraadkast uit te mesten. Alle blikken spliterwten en andere houdbare producten kan je verwerken in lekkere soepen en stoofpotjes. Bedenk allereerst of de huidige inrichting van je voorraadkast efficiënt is en hoe het eventueel beter zou kunnen. Met opbergdozen en weckpotten kan je veel ruimte besparen, doordat je ze kan stapelen. Werk vervolgens per plank: Haal alles er af, gooi weg wat je niet wilt houden of waarvan de houdbaarheidsdatum verlopen is en haal een doekje over de plank. Zet terug wat je op die plank wilt houden en zet apart wat je op een andere plek wilt. Stofzuig en dweil als laatste de hele voorraadkast grondig. Je zal merken hoe fijn het is om een schone en opgeruimde voorraadkast te hebben.

3. Huisinrichting: hoe kan het fijner en leuker?

De najaarsschoonmaak is het perfecte moment om na te denken over hoe de inrichting van je huis beter kan. Neem de tijd om met je benen omhoog na te denken over hoe je droomhuis er nou uit ziet… Waar word je blij van in huis? Hoe zou je ideale woonkamer/slaapkamer/badkamer er uit zien? Wat moet er dan nog veranderd worden?

Wil je meer tips op het gebied van schoonmaken of ben je op zoek naar huishoudelijke inspiratie? Bekijk onze andere blogs!

Nicky houdt je via de blog op de hoogte van alles wat er bij Helpling achter de schermen gebeurt, interviewt zowel klanten als hulpen én schrijft artikelen met de allerbeste huishoudtips! Ze wil iedere lezer inspireren om met liefde, aandacht en natuurlijke schoonmaakproducten tijd te besteden aan het schoonmaken en opruimen van hun huis.