Doe-het-zelf zeepdispenser

Een klein stukje handzeep is nog over en ligt verloren op de rand van je wastafel. Een alternatief is vloeibare handzeep in een pompje; hygiënischer en handiger. Maar vaak zijn de plastic flesjes een doorn in het oog en nog belangrijker niet duurzaam!
Maak gemakkelijk zelf een zeeppompje van een oude glazen pot en naar je eigen smaak. Een leuk en multi inzetbaar upcycling project wat door het hele huis gebruikt kan worden.

Wat heb je nodig?

Een glazen pot met een schroefdeksel denk aan een pot waar soep of bijvoorbeeld pindakaas in heeft gezeten. Zo recycle je glas en hoef je niet telkens weer een nieuw plastic pompje te kopen.
Je koopt 1 keer een wegwerp baar handzeeppompje. Je gebruikt hiervan de pomp en natuurlijk de zeep die je dan meteen kan gebruiken voor je eigen pomp.
En tot slot een boormachine met een metaal boor en een meetlint of liniaal.

Alles wat je nodig hebt.

Alle ingrediënten verzameld? Dan kunnen we beginnen.
Meet met de liniaal het midden op van de deksel . Meet de doorsnede van het plastic zeeppompje op zodat je weet hoe groot het gat moet worden dat je zo in de deksel gaat boren. Begin voorzichtig met boren. Het gat kan beter te klein dan te groot! Je kan altijd nog een klein beetje bij boren en het pompje er doorheen drukken. Het handigst is om de deksel op de pot te draaien en dan te boren. Pas echter wel op dat je niet de bodem van de glazen pot raakt.

Boor het gaatje niet te groot!

Vul nu de pot met de zeep uit de plastic verpakking en draai de deksel er weer op. Voilà! Je zelf gemaakte zeepdispenser is klaar!

blog12

Bevalt ie nog niet helemaal dan kan je je nieuwe zeepdispenser natuurlijk opleuken. Met verf, kleur, lijm en bijvoorbeeld glitter maak je ‘m helemaal eigen. Om het echt helemaal groen te maken en doe-het-zelf naar een nieuw niveau te tillen kan je ook je eigen zeep maken. Volg deze link voor uitleg. http://livesimply.me/2014/09/02/diy-homemade-liquid-hand-soap/