9 Herkenbare schoonmaak situaties voor studenten

Schoonmaken? Het voetpad van je bed naar de deur is toch al voldoende? Ja, misschien wel. Maar onderschat het effect van een opgeruimd huis op je hele leven niet. Toch willen we je even meegeven dat je niet de enige bent.

Wij presenteren je 9 herkenbare situaties waarin wij studenten belanden tijdens het schoonmaken van ons huis. Herken jij jezelf hier ook in?

Beginnen

De situatie is zo hopeloos dat elke keer dat je wilt beginnen, je niet weet waar je moet beginnen. Toch nog maar een Netflixen?

Zolang het er schoon uitziet, ben ik al blij!

Het dilemma van de eeuw: er komen mensen langs en je weet dat het een troep gaat worden. Ruim je vooraf op, of juist achteraf? Ach, zo lang het maar schoon oogt! Alles in de kastjes en hoekjes proppen en alleen afstoffen wat in zicht is, optisch schoon noemen we dat!

Uitstellen

We kennen het allemaal: in het weekend gaan we wel opruimen, zondag is de perfecte dag. Dat komt helemaal goed! Alleen was het natuurlijk wel weer zo gezellig zaterdagnacht, dat je met zondag de hele dag horizontaal op de bank doorbrengt met een kater.

Van je bed-naar-je-stoel

Toch maar een beginnetje wagen? Alle spullen van je bed naar je stoel, dat is al opruimen? Toch? Je voelt je voldaan en klaar voor de rest van de dag!

Klaar voor de start..

Nu je toch de moed hebt gevonden om ECHT te beginnen, ben je er ook helemaal klaar voor. Alle chemische goedjes en tips van je oma worden klaargezet, handschoenen worden gepakt en je oude kleren gaan aan. Je voelt je al helemaal trots en ready to rumble. Helaas kost dit al zo veel moeite dat je uitgeput bent door je voorbereidingen…

Concert geven tijdens het stofzuigen

Daar ga je dan, swingen met de stofzuiger! Geen enkel kruimeltje of deeltje ontkomt jou en je stofzuiger. Volume op 100 en meezingen, voelt bijna als Beyonce in een uitverkochte Ziggodome, niet te stoppen ben je! Hopelijk zijn je huisgenoten niet thuis…

Verborgen schat

Nu je toch bent begonnen, ga je er ook voor! Je ruimt iets op of wast je kleren, en daar is het dan ineens; de verborgen schat! Je vindt ineens dat verloren tientje van een paar weken terug, waarvan je dacht dat je die had vergokt. 10 euro een schat? Toch wel een paar drankjes waard tijdens happy-hour!

Studeren is de beste manier

En lukt het je nou gewoon eigenlijk echt nooit om je kamer op te ruimen. Ga gewoon thuis studeren. Een goede opruimsessie is iets wat altijd voor gaat als je eigenlijk hoorcolleges moet kijken.

Wachten tot dat iemand anders het doet

Is het je toch niet gelukt om van de bank af te komen? Boek een hulp via Helpling!