Moddervlekken op je kleding zijn in de herfst snel gemaakt: zo kom je er vanaf

Na de zonnige septembermaand, zijn we nu in de natte periode van het jaar beland. Bij buitenspelende kinderen, sporten of zelfs een simpel fietstochtje kan de regenval voor hardnekkige moddervlekken in je kleding zorgen. Met de onderstaande schoonmaaktip zorg je ervoor dat de moddervlekken geen blijvende sporen achterlaten.

Moddervlekken op kleding van sporters

  1. Laat de modder opdrogen. Zorg dat de modder droog is voordat je de vlek onderhanden neemt. Als de modder nog nat is, maak je de vlek waarschijnlijk alleen maar groter.
  2. Haal zoveel mogelijk opgedroogde aarde van de vlek af. Het verwijderen van de opgedroogde modder zorgt niet alleen voor een schoner resultaat, maar beschermt ook de filter van je wasmachine. Voor het verwijderen van de modder kun je een borstel gebruiken. Pas hierbij wel op dat je niet te hard wrijft en de stof beschadigt.
  3. Smeer afwasmiddel op vlek. Wrijf de zeep in de stof door met een tandenborstel cirkels te maken. Doe dit ook aan de binnenkant van het kledingstuk.
  4. Laat de kleding een paar uur weken. Stop het kledingstuk in een emmer met een sopje van lauwwarm water en laat het een paar uur staan. Door het water weekt de modder los uit de vezels van de stof. Met een sponsje kun je eventueel nog voorzichtig de overige modder los wrijven.
  5. Je kleding is nu klaar voor de wasmachine.
    Wasmachine kleding met moddervlekken
    Was de kleding zoals staat beschreven op het wasvoorschrift. Als het om een grote vlek gaat, stop het kledingstuk dan niet met andere spullen in de wasmachine.
  1. Klaar. Voilà, je kledingstuk is weer brandschoon!

Wist je dat je je huishoudelijke hulp ook kan vragen om je kleding te wassen of andere huishoudelijke klusjes te doen? Een hulp die je via Helpling boekt kan verschillende schoonmaakdiensten voor je uit handen nemen.