Review Kärcher VC5 – “Meest lichte en compacte stofzuiger die ik ooit heb gehad”

Compact, licht, eenvoudig in gebruik én ook nog eens energiezuinig: dat is de Kärcher VC5. Met deze handige steelstofzuiger maak je de vloer razendsnel kruimel- en stofvrij. Extra fijn: je schuift het apparaat makkelijk in, waardoor het niet veel opbergruimte inneemt.

De Kärcher VC5 bewijst dat een krachtige stofzuiger niet groot hoeft te zijn. Door zijn flexibele zuigmond en sterke zuigkracht laat die moeiteloos stof en kruimels van de vloer of uit het tapijt verdwijnen. Ondanks dat de Kärcher VC5 veel power heeft, is die ook nog eens heel zuinig in energieverbruik (A+ label). Ben je ook nog eens heel duurzaam bezig dus!
Met de stofzuiger bespaar je niet alleen energie, maar ook nog eens geld. Door de uitneembare filter hoef je geen dure filterzakken meer te kopen, je kunt gewoon de filter eruit halen, legen en weer terugzetten.

Onze schoonmaakhulp testte hem uit!

“Dat moeten we eens uitproberen”, dachten we bij Helpling. Zo gezegd, zo gedaan: schoonmaakhulp Nel, die via Helpling werkt, testte de Kärcher VC5 als eerste uit. Nel moet even wennen aan de vorm van de steelstofzuiger. Je pakt hem net iets anders vast, maar het valt wel meteen op dat die een stuk minder lomp, groot en zwaar is dan een traditionele stofzuiger op wieltjes. “Ik neem hem zonder moeite mee de trap op en af”, aldus Nel. Eerste pluspunt: check!

Nel begint met het stofzuigen van de woonkamer, bij het vloerkleed zet ze de Kärcher VC5 op een standje sterker. “Zelfs uit het kleed verwijdert die moeiteloos de kruimels en ik hoef overal maar een keer overheen om het weg te halen.” Hier kan Nel wel aan wennen. Na een tijdje merkt ze dat het stof niet meer goed wordt opgenomen. De filter zit vol, wat nu?

Het kost Nel weinig moeite om de filter uit het apparaat te halen, maar het terugstoppen gaat iets lastiger. Na 5 minuten lukt het eindelijk. “Ideaal dat je geen dure stofzuigerzakken meer nodig hebt, maar het terugplaatsen van de filter was wel een gedoe. Helaas zit die ook snel vol, zeker als er wat meer vuil op de vloer ligt.” Zowel een pluspunt als een minpunt dus.

Als Nel het hele huis heeft schoongemaakt, leegt ze de filter nog een keer, zodat ze volgende keer weer met een schone lei aan de slag kan. Ze kijkt op haar horloge en ziet dat ze het huis als een razende stofvrij heeft gemaakt. “Doordat de zuiger zo krachtig is, kost het me niet veel tijd en moeite om de vloer te zuigen.” Tijd om de Kärcher VC5 op te bergen. Nel schuift de stofzuiger in, zodat er nog maar een klein apparaat overblijft. “Heel handig als je in een klein huis woont en weinig opbergruimte hebt.”

De Kärcher VC5 is in het hele huis op verschillende oppervlakken gebruikt, zoals hout, tegels en tapijt. Door de 4 verschillende standen van de stofzuiger kon de zuigkracht worden aangepast aan het type vloer waardoor het vuil op alle oppervlakken perfect verwijderd is.

Plus- en minpunten

+ Geen dure zakken nodig
+ Licht en compact model
+ Makkelijk op te bergen
+ Flexibele zuigmond
+ Snoer van 7.5 meter
+ Zuinig in gebruik

– Afvalbak voor stof is klein en moet snel geleegd worden
– Lastig om filter er weer in te zetten