Helpling en Philips stomen door! – SteamCleaner Active review

Schoonmaakhulp Mike had de eer om naast de Steam Plus ook de SteamCleaner Active te testen. Duidelijk zichtbaar was de lach op het gezicht van Mike. Wil je weten waarom? Lees het verder in onze blog.


Helpling en Philips werken nu enige tijd samen, waarbij reeds twee uitgebreide product reviews en diverse win-acties hebben plaatsgevonden. Helplings testen vorige maand de SteamCleaner Multi handheld (FC7012/01) en de Steam Plus (FC7020/01). De reviews over deze stoomreinigers zijn in eerdere blogs te lezen. We sluiten het thema Philips stoomreinigers af met de SteamCleaner Active (FC7028/01), een stoomreiniger specifiek voor vloeren en ook vloerbekleding. Wil je een SteamCleaner Active winnen? Lees dit blogartikel dan verder en volg onze Facebookpagina. We geven er namelijk wederom drie weg!

Philips SteamCleaner Active FC7028/01 – €119,99

Gebruik de speciale Philips vouchercode: GRATISPHILIPS1 tijdens je boeking en win 1 van de 3 Philips SteamCleaner Actives:

Philips win-actie

Met stoom als reinigingsmiddel geniet je van de meest hygiënische reinigingsresultaten doordat tot 99,9% van de microben en bacteriën worden gedood. Gebruik van chemische stoffen is niet langer nodig; je gebruikt enkel (kraan)water. Op onze blog verschenen eerder reviews over de SteamCleaner Multi Handheld, handzaam en efficiënt, en de Steam Plus, handig voor harde vloeren. Deze blog gaat over de Philips SteamCleaner Active, die geschikt zou moeten zijn voor alle vloeren en dus ook vloerbekleding.

Deze week stomen schoonmaakhulpen Mike, Mohammed en Petra verder…

Hulpen over de SteamCleaner Active – “Soepel en ook in de hoeken!”

Schoonmaakhulp Mike had de eer om naast de Steam Plus ook de SteamCleaner Active te testen. Duidelijk zichtbaar was de lach op het gezicht van Mike. Aangezien Mike reeds bekend is met de Philips stoomreinigers was het voor hem al snel duidelijk hoe het werkte. De SteamCleaner Active werd al snel uit de doos gehaald en in elkaar gezet. Waterreservoir vullen, de stoomreiniger op standby zetten en wachten tot de stoom is opgewekt. Gelukkig werd het wachten vanwege de snelle opwarmtijd beperkt tot ongeveer een halve minuut. De eerste conclusie: Erg snel klaar voor gebruik dus.Helpling Mike test SteamCleaner Active

Wat huishoudelijke hulp Mike direct opviel is het gewicht van het product, deze is veel lichter in tegenstelling tot de Steam Plus waardoor het heel gemakkelijk over de vloeren gaat. Mike heeft de SteamCleaner Active gebruikt op zowel een houten vloer als op de badkamervloer. “Het is veel anders dan de traditionele dweil, maar prima om mee te werken” aldus Mike. “Ik hoef niet steeds de doekjes te wringen of emmers met sop te verschonen tijdens een reinigingstaak.” Dit scheelt dus in het aantal handelingen en bespaart ook direct tijd tijdens het schoonmaken, erg handig dus. Bovendien geeft Mike te kennen dat het fijn is dat er geen gebruik wordt gemaakt van een schoonmaakmiddel. Door het driehoekig plat mondstuk heb je met deze stoomreiniger naast de grote oppervlakken ook goed bereik in de hoekjes van de kamer, wat bij de Steam Plus enigszins tegenviel. Ook bij dit product, vanwege de stoom, droogt de vloer vrij snel op.

“Tot dusver ben ik zeker enthousiast over deze stoomreiniger, erg fijn en maakt mijn werk een stuk makkelijker”. Het snoer kan volgens Mike misschien wel een nadeel zijn. Zelf geeft hij de suggestie om het snoer langer te hebben of juist helemaal geen. “Ik begrijp wel dat er concessies gedaan moeten worden met betrekking tot de stroomkabel. Accu maakt het product zwaarder en dien dan ook telkens opgeladen te worden.”

Ook Mohammed, die als hulp actief is via Helpling, heeft de SteamCleaner Active ook mogen testen. Voor hem was het een nieuwe ervaring. Nooit eerder heeft hij met een stoomreiniger in huis gewerkt. Het niet gebruiken van schoonmaakmiddelen viel hem als eerste op: “Normaal ruik ik de schoonmaakproducten als ik schoonmaak, maar nu is het toch anders met water en stoom.” Het product wijst zich eigenlijk vanzelf, water vullen, stand-by knop aanzetten en gaan over die vloeren. Mohammed heeft het bij twee van zijn klanten gebruikt en merkte op dat de SteamCleaner Active dus inderdaad voor harde vloeren en vloerbekleding te gebruiken is. Waar de Steam Plus niet geschikt was voor vloerbekleding, is de SteamCleaner Active hier wel geschikt voor. Deze wordt namelijk ook geleverd met een speciaal opzetstuk, tapijtglijder. Over het laminaat ging het soepel, echter over de vloerbekleding ging het toch iets stroever en moest je wat meer kracht gebruiken. “Goed voor de vloeren en de hoeken, alleen de kleinste hoeken net niet te bereiken.”

Philip Steamcleaner v2-compressed

Petra, net nieuw op het Helpling platform, heeft de stoomreiniger getest bij een van haar klanten. “Ik wilde gaan stomen, maar dacht toch dat het beter was om eerst even te stofzuigen van tevoren.” Het ‘dweilen’ met de SteamCleaner Active gaat goed. “Het product is licht in gewicht en beweegt gemakkelijk met je mee”, aldus Petra. Door het gebruik van stoom verdwijnen vlekken van de vloer en is het in korte tijd schoon. Het waterreservoir raakt in tegenstelling tot de SteamCleaner Multi Handheld niet snel leeg tijdens/na gebruik, waardoor de reinigstaken niet tussentijds gestopt hoeven te worden. Ook de parkeerstand bevordert volgens Petra de schoonmaak, want hierdoor hoeft het product niet telkens aan- en uitgezet te worden wanneer er even iets tussendoor komt. De parkeerstand is de stand waarbij het product met de steel rechtop staat en de stoomreiniger op standby staat. Wanneer je het product uit deze stand haalt, dan kun je meteen verder met stomen.

Iets waarop gelet moet worden, is dat het product een soort van ‘bromgeluidje’ kan maken bij het aanzetten. Bij het gebruik van het product, hoor je sowieso het ‘stoomgeluid’.

Kortom…

Kortom voor schone vloeren is de SteamCleaner Active een goede optie. Met enkel het gebruik van (kraan)water verwijdert het door middel van stoom hardnekkige vlekken van de vloer. Het product is licht en eenvoudig in gebruik. Vanwege het driehoekig platte mondstuk komt deze ook tot in de hoeken van de kamer. Wel handig voor ruimtes met een groot oppervlak waarbij snel overheen gegaan kan worden om te ‘stomen’. Het gemiddelde eindcijfer dat de schoonmaakhulpen geven aan de Philips SteamCleaner Active FC7028/01 is een ruime voldoende, een dikke 8!

pluspunten-blog (1)2

 • Milieuvriendelijk: 100% vrij van chemische stoffen
 • Effectief: verwijdert hardnekkige vlekken van de vloer (goed schoon)
 • Droogt snel op
 • Snel op temperatuur
 • Automatische uitschakeling
 • Geschikt voor vloerbekleding, grote oppervlakken en reinigingstaken

minpunten2 (1)2

 • Vloer dient eerst goed stof- en vuilvrij te zijn
 • Stroef over vloerbekleding
 • Kleinste hoekjes niet bereikbaar
 • Niet geschikt voor vloerbekleding
 • Stroomkabel van 6 meter (had of langer gemogen of helemaal geen snoer)

Product specificaties SteamCleaner Active FC7028/01 – €119,99


 • Hygiënisch schoonmaakresultaat:Stoom lost vuil, stof en vlekken op. Stoom doodt tot 99,9% van de bacteriën en microben.
 • Aanpasbare stoomfunctie voor alle vloeren: De juiste hoeveelheid stoom voor alle vloeren, eenvoudig en efficiënt in het gebruik.
 • Geen reinigingsmiddel nodig: 100% reinigen zonder chemische stoffen.
 • Extra opties: 3 microvezelpads meegeleverd, inclusief tapijtglijder, parkeerstand
 • Product accessoires: FC8057/01: 2 wasbare microvezelschijven plus 1 Active Calc-filter (€13,99)

August werkt al geruime tijd als online marketeer voor Helpling en schrijft veel artikelen over het verfrissen en verfraaien van je woning.