In één handeling vegen en stomen – Steam Plus Review

Schoonmaakhulpen Dennis, Mireille en Mike testen deze week de SteamPlus van Philips voor ons. Lees wat zij van dit product vinden.

Philips Steam Plus Staand

Philips Steam Plus FC7020/01

Helpling en Philips bundelen hun krachten en daarom vieren we deze mooie samenwerking uitgebreid met diverse Philips product reviews en winacties. Iedere week zal een van de stoomreinigers van Philips getest worden door schoonmaakhulpen die actief zijn op het Helpling platform. Wat zijn van de producten vinden, lees je hier in deze blog.

Eerder zijn we begonnen met de SteamCleaner Multi FC7012/01 en deze week staat de Steam Plus FC7020/01 in de schijnwerpers, een stoomreiniger specifiek voor vloeren. Wil je kans maken op deze Steam Plus? Doe dan deze week mee aan onze Facebook prijsvraag.

Dat stoom een krachtig reinigingsmiddel is, hebben we in onze vorige blog over de Philips SteamCleaner uitgebreid besproken en óók bewezen. Geniet van de meest hygiënische reinigingsresultaten doordat microben en bacteriën met stoom worden gedood. Reinig zonder chemische stoffen en alleen met gebruik van water. In tegenstelling tot de SteamCleaner Multi van vorige week, die voor de vloer niet erg handig was, is de Steam Plus juist ontworpen om de oppervlakten van harde vloeren flink aan te pakken. Deze gecombineerde reiniger voor vegen en stomen zou veel tijd en inspanning moeten besparen…

Om dit op de proef te stellen hebben maar liefst drie verschillende Helplings deze week het product getest, wat vonden zij ervan?

Hulpen over de Steam Plus – “Handig voor grote oppervlakten!”

Deze week aan schoonmaakhulp Dennis de eer om de Steam Plus als eerste te testen. In overleg met een van zijn vaste klanten kon Dennis de stoomreiniger op alle harde vloeren in het huis gebruiken. Ze namen samen kort de handleiding door en de stoomreiniger was in een mum van tijd gebruiksklaar. Dennis begon met het laminaat in de woonkamer waar al enige tijd niet was schoongemaakt. De vloer zat zichtbaar onder het stof en was dus ook al een tijdje niet gedweild.

Philips Steam Plus

Toen huishoudelijke hulp Dennis de Steam Plus voor het eerst aanzette en het begon met ‘stomen’ was het even wennen. Het stof werd een soort van ‘rondgedweild’ door de kamer waarop Dennis besloot toch eerst nog even goed te vegen, zoals hij dat normaal ook eerst zou doen. Na het opvegen van het stof met de Steam Plus ging het al vele malen beter. Vrij van stof werd de vloer keurig schoon en waren de hardnekkige vlekken niet meer te zien. Na het ‘dweilen’ bleef de vloer niet lang nat achter. Hier viel meteen het eerste voordeel van schoonmaken met stoom op, stoom is (natuurlijk) warm water dat verdampt, waardoor er nauwelijks water op de ondergrond achterblijft. Dennis merkte scherp op dat de Steam Plus ideaal is voor huishoudens met kinderen. Kinderen spelen graag op grond en voor hun is het belangrijk dat alles echt hygiënisch schoon is.

 

Ook hulp Mireille heeft dit product van Philips getest tijdens een van haar opdrachten. Wat haar direct opviel was dat de Steam Plus erg soepel voortbeweegt en daardoor erg gemakkelijk te hanteren is. “Het aan-en uitzetten is al het eerste pluspunt.” Alvorens je kan stomen hoef je enkel de standby-knop aan te zetten en is de stoomreiniger snel op temperatuur. Daarna is het een kwestie van de stang/steel los te laten en hoef je geen knop of iets in te drukken. Haal je het uit de standaard stand, dan gaat het stomen. Zet het terug en dan staat het uit. Met de reiniger heeft Mireille het laminaat in de keuken en de betegelde badkamer grondig schoon gekregen. Het duurde even voordat een aantal hardnekkige vlekken verwijderd waren, maar dat was gezien hun aard ook niet erg verassend. “Dit soort plakkerige vlekken in de keuken zijn soms moeilijk om schoon te krijgen met een dweil, door de stoom kreeg ik het op den duur wel goed schoon zonder op mijn knieën nog na te hoeven boenen”.

Steamplus laminaat vlekken2

 

Mireille kon het product helaas niet veel verder testen gezien het appartement grotendeels was bedekt met tapijt. “In theorie zou het niet erg schadelijk moeten zijn, maar gezien het niet mijn eigen appartement is durfde ik het in dit geval niet aan.” De stoomreiniger is dan ook vooral bedoeld voor harde vloeren, dus achteraf misschien geen onverstandige keuze!

Ook Mike, actief via Helpling, gebruikte de stoomreiniger voor de keukenvloer. De keuken is volgens hem een van de ruimtes waar de vloer eigenlijk altijd wel vies is. Op de langere stukken is het lekker stomen geblazen, maar helaas niet op alle stukken omdat er meestal veel lastige hoekjes in een keuken te vinden zijn. Het is wel eventjes rekening houden met de lengte van de stroomkabel. Het apparaat is flexibel genoeg om bij de meeste lastige plekken te kunnen komen zonder jezelf in rare hoeken te moeten wringen. Door de vorm van het onderstuk kwam de reiniger helaas net niet bij alle randjes en hoekjes. Groot voordeel volgens Mike is dat het geen strepen achterlaat, iets wat vaak wel het geval is wanneer je een dweil gebruikt. Daarnaast droogt de vloer ook erg snel op. “Voor de keuken is dit ideaal: het is een plek die snel vies wordt, hoewel je het juist het schoonst van allemaal zou willen hebben.”

helpling mike2-compressed

“Er moet eerst goed gestofzuigd worden voordat je begint met stomen.”

Alhoewel de Steam Plus ook gebruikt kan worden om vuil bij elkaar te vegen kun je dit beter eerst oplossen met de stofzuiger. Dit voorkomt dat er zichtbaar viezigheid achterblijft na het stomen.

Kortom…

De stoomfunctie van de Philips Steam Plus werkt goed en verwijdert hierdoor hardnekkige vlekken van de vloer. Hoewel het product gemakkelijk te gebruiken is, komt deze niet in de uiterste hoeken van de kamer. Wel handig voor ruimtes met een groot oppervlak waarbij snel overheen kan gaan om te ‘stomen’. Al met al geven de schoonmaakhulpen de Philips Steam Plus FC7020/01 gemiddeld een 7.3.

pluspunten-blog (1)2

 • Milieuvriendelijk: 100% vrij van chemische stoffen
 • Effectief: verwijdert hardnekkige vlekken van de vloer (goed schoon)
 • Droogt snel op
 • Snel op temperatuur
 • Automatische uitschakeling
 • Geschikt voor verschillende grote oppervlakken en reinigingstaken

minpunten2 (1)2

 • Minder/niet geschikt voor kleine ruimtes
 • Niet gemakkelijk in kleine hoeken en gleufjes
 • Vloer dient eerst goed stof- en vuilvrij te zijn
 • Niet geschikt voor vloerbekleding
 • Stroomkabel van 6 meter had langer gemogen

Product specificaties Steam Plus FC7020/01 – €129,99


 • Hygiënisch schoonmaakresultaat: Stoom doodt tot 99,9% van de microben en bacteriën – 1500 W voor krachtige stoom
 • Tijd en werk besparen: In één handeling vegen en stomen – Extra snelle droogtijd
 • 100% vrij van chemische stoffen: Geschikt voor kraanwater – Geen resten op uw vloer
 • 2 microvezelschijven meegeleverd: Wasbare en duurzame microvezelschijven
 • Automatische uitschakeling: Stoomfunctie stopt wanneer u pauzeert
 • Accessoires: FC8056/01: 2 microvezelborstels plus 1 Active Calc-filter (€13,99)

August werkt al geruime tijd als online marketeer voor Helpling en schrijft veel artikelen over het verfrissen en verfraaien van je woning.