Op stoom in oktober met Philips – SteamCleaner Review

Helpling gaat samenwerken met Philips en dat vieren we deze maand met heel veel winacties en product reviews. We beginnen de maand oktober met stoomreinigers als thema. Helpling zal iedere week een van de verschillende stoomreinigers van Philips uitgebreid testen en hier verslag van doen, te beginnen met de SteamCleaner. De SteamCleaner, is zoals de naam al enigszins doet vermoeden, een apparaat dat reinigt door middel van stoom, waardoor het uitermate geschikt is om hardnekkig vuil te verwijderen.

Philips SteamCleaner Multi Handheld stoomreiniger (€84,99)

Philips SteamCleaner

*Bekijk de productspecificaties aan de onderkant van het blog!

De kracht van stoom 

Het grote voordeel van reinigen met stoom is dat het dankzij de hoge temperatuur direct 99,9% van de bacteriën, schimmels en andere ongewenste micro-organismen doodt. Dit is een groot verschil met alledaagse schoonmaakmiddelen die oppervlakken nooit volledig reinigen. Reinigen met stoom zorgt er bovendien voor dat de oppervlakken vrij blijven van schoonmaakmiddel, waar vuil zich sneller aan hecht. Met name die plekjes in huis waarvan je dacht het met een sopje af te kunnen, zitten namelijk vaak toch nog onder de bacteriën. Het reinigen met stoom is dus hygiënischer dan met de welbekende schoonmaakmiddelen en het blijft tevens langer schoon.

Genoeg reden voor ons om dit apparaat uitgebreid te testen…

Schoonmaakhulpen aan het woord – Gebruiksvriendelijk en effectief!

Bij het uit de doos halen viel meteen op dat het apparaat stevig aanvoelt en het toch nog erg licht van gewicht is. Dit is iets wat voor veel huishoudelijke apparaten niet valt te zeggen en voor Helpling direct het eerste pluspunt. De SteamCleaner wordt geleverd met de volgende hulpstukken: 4 verschillende microvelschijven, een nauwkeurige stoomtuit en een driehoekige stoomtuit. Schoonmaakhulp Vivienne was de eerste die het product mocht testen. Zij moest wel wennen aan het product. “Het zuigt geen kruimeltjes op, dat is toch niet handig?”, was haar eerste reactie dan ook. Nadat ze de oppervlakten van de tafel, het aanrecht en het fornuis met de SteamCleaner had gereinigd was haar conclusie enigszins gewijzigd: “Hij maakt toch wel grondig schoon en stoomt direct de vlekken weg.”  Vivienne heeft de stoomreiniger steeds een uur gebruikt voor vast schoonmaakklusjes bij drie verschillende boekingen die dag. “Het is een extra apparaat waar je aan moet wennen, maar je hebt het al snel onder de knie en is dan toch erg handig voor de klusjes tussendoor maar ook erg handig voor grotere grondige schoonmaakklussen.”

helpling steamcleaner raam

Na het vullen van het waterreservoir was de stoom binnen een minuut opgewekt en klaar voor gebruik. Helpling Liza begon haar schoonmaak met de muur bij de trap. Dit is een plek die niet echt regelmatig wordt geboend en dus eens flink onder handen genomen moest worden. Zichtbare vlekken waren binnen een mum van tijd zichtbaar verwijderd. Het resultaat toonde direct de kracht van stoom door de hoeveelheid viezigheid op het doekje en de muur die ineens toch echt wit bleek te zijn. Wel vond Liza het een minpuntje dat het product slechts één waterreservoir heeft en daardoor niet continu gebruikt kon worden.  Bij intensief moet het schoonmaken iedere 8-10 minuten even onderbroken worden om de SteamCleaner opnieuw bij te vullen. Haar tip: een dubbel waterreservoir misschien?

Jet, schoonmaakhulp via Helpling, heeft de SteamCleaner in de badkamer bij een van haar klanten gebruikt. Tegelwanden en voegen werden zichtbaar schoner. Ook heeft ze de houten kozijnen ‘gestoomd’ en direct viel het verschil op tussen de stukken die we wel en niet gedaan had. “Kan ik het ook voor mijn ramen gebruiken?” Wel vreemd om hetzelfde product ook voor de ramen te gebruiken, maar prima als het kan.

helpling steamcleaner badkamer

Kortom…

Gezien het voor de schoonmaakhulpen de eerste keer was dat zij de SteamCleaner gebruikten, moesten ze wel even wennen aan het product en de handelingen die erbij komen. Dit ook omdat je hierbij geen schoonmaakmiddelen gebruikt. Nadat je eenmaal door hebt waarvoor het dient en wat de mogelijkheden, volgt het gemak en resultaat. De oppervlakken worden grondig en hygiënisch gereinigd op een milieuvriendelijke manier.

De SteamCleaner is in de woonkamer, keuken en badkamer gebruikt op verschillende oppervlakten waaronder: muren, ramen, (houten) trapleuning, tafel, aanrecht, fornuis, deuren, (houten) vloer. Na de SteamCleaner meerdere malen intensief getest te hebben, zijn de hulpen overheersend positief over het product wat blijkt uit de gemiddelde eindcijfer: 7.8.

pluspunten-blog (1)2

  • Gebruiksvriendelijk: handzaam en snel te gebruiken
  • Milieuvriendelijk: geen gebruik van chemische schoonmaakmiddelen nodig
  • Effectief: verwijdert hardnekkige vlekken
  • Groot bereik: Kleine hoekjes en gaatjes
  • Multifunctioneel: Verschillende oppervlakken en reinigingstaken

minpunten2 (1)2

  • Waterreservoir regelmatig navullen
  • Stroomkabel aan de korte kant
  • Snel moeten verwisselen van microvelzelschijven
  • Vloer onhandig vanwege het moeten bukken
  • Minder geschikt voor stoffen oppervlakken

Gelukkig is de SteamCleaner krachtig genoeg om het water snel om te zetten in stoom en is daardoor weer snel klaar voor gebruik. Ondanks dat de lengte van de stroomkabel aan de korte kant is, was die net lang genoeg om overal bij te komen. Twee extra Microvezelschijven (FC8055/01)  zijn los verkrijgbaar als accessoires voor €10,99 en de Philips SteamCleaner zelf is hier te vinden.  Al met al, een goed en effectief product om op een milieuvriendelijke manier lastige vlekken op verschillende oppervlakten te verwijderen!

Productspecificaties Philips SteamCleaner Multi Handheld

• Typenummer: FC7012/01
• 100% vrij van chemische stoffen – Geen wasmiddel nodig, laat geen resten achter
• Gebruiksvriendelijk – Lichtgewicht, compact en gemakkelijk op te bergen – Geeft aan wanneer hij klaar is voor gebruik – Inclusief 4 microvezelschijven
• Hygiënisch schoonmaakresultaat – Stoom doodt microben en bacteriën
• Maximaal bereik om alle hoekjes en hoeken schoon te maken – Driehoekige stoomtuit voor maximaal bereik – Nauwkeurige stoomtuit voor lastige hoeken
• Verwijdert zelfs de lastigste vlekken – Verwijder eenvoudig lastige vlekken en olie van gladde oppervlakken – Wasbare en duurzame microvezelschijven

August werkt al geruime tijd als online marketeer voor Helpling en schrijft veel artikelen over het verfrissen en verfraaien van je woning.