AquaTrio Pro Review: “De vloer schoonmaken was nog nooit zo snel en gemakkelijk”

De Philips AquaTrio Pro, met unieke Triple Acceleration technologie zuigt, dweilt en droogt in één beweging voor een zichtbaar vochtige reiniging van harde vloeren.

Het grote voordeel van reinigen met stoom is dat het dankzij de hoge temperatuur direct 99,9% van de bacteriën, schimmels en andere ongewenste micro-organismen doodt. Dit is een groot verschil met alledaagse schoonmaakmiddelen die oppervlakken nooit volledig reinigen. Reinigen met stoom zorgt er bovendien voor dat de oppervlakken vrij blijven van schoonmaakmiddel, waar vuil zich sneller aan hecht. Met name die plekjes in huis waarvan je dacht het met een sopje af te kunnen, zitten namelijk vaak toch nog onder de bacteriën. Het reinigen met stoom is dus hygiënischer dan met de welbekende schoonmaakmiddelen en het blijft tevens langer schoon.

AquaTrio getest door Helpling. AquaTrio Pro neemt helpt je met 6700 rotaties per minuut om tijd besparen tijdens het schoonmaken van laminaat, tegelvloer of zeil.

Genoeg reden voor ons om het apparaat uitgebreid te testen…

Schoonmaakhulpen aan het woord – gebruiksvriendelijk en effectief!

Bij het uit de doos halen valt meteen op dat het apparaat stevig aanvoelt en het toch erg licht van gewicht is. Van de meeste huishoudelijke apparaten valt dit niet te zeggen, dus dat is onze ogen direct het eerste pluspunt. Schoonmaakhulp Wil is de eerste die de AquaTrio test. Zij moet wel wennen aan het product. “Ik geloof niet dat dit beter werkt dan mijn dweil”, is haar eerste reactie dan ook.

AquaTrio: roterende microvezelborstels

Na een korte sessie stelt ze haar mening bij: “Hij maakt grondig schoon en stoomt direct de vlekken weg.”  Wil heeft de stoomreiniger steeds een uur gebruikt voor schoonmaakklusjes bij drie verschillende klanten die dag. “Het is een nieuw apparaat waar je even aan moet wennen, maar je hebt het snel door hoe hij werkt en is dan toch erg fijn. Handig voor de klusjes tussendoor, maar ook prettig voor grotere, grondige schoonmaakklussen.”

AquaTrio Het vuile water wordt opgevangen in een aparte tank zodat je met schoon water de vloer bewerkt.

Na het vullen van het waterreservoir is de stoom binnen een halve minuut opgewekt en klaar voor gebruik. Lieke begint haar schoonmaak bij de voorraadkast. Dit is een plek die niet echt regelmatig wordt geboend en dus eens flink onder handen genomen moet worden. Zichtbare vlekken zijn binnen een mum van tijd verdwenen. Het resultaat toont direct de kracht van stoom door de hoeveelheid viezigheid in de tank met het vuile water én de blinkende vloer. Tijdens het schoonmaken van een hele woning hoeft het waterreservoir slechts een keer vervangen te worden. Een te klein waterreservoir was bij het testen van een ouder model nog een punt van kritiek. Het schoonmaakwerk hoeft met de AquaTrio Pro niet meer tussentijds onderbroken te worden.

AquaTrio watertank vullen. Dankzij een zeer efficiënt waterverbruik reinig je met dit apparaat 60m² op één enkele tank (650 ml). Het vuile water wordt opgevangen in een aparte tank zodat je met schoon water de vloer bewerkt

Kortom…

Het was voor de schoonmaakhulpen de eerste keer was dat zij de AquaTrio gebruikten. Vanzelfsprekend moesten zij daarom wennen aan het product en de handelingen. Nieuw voor de hulpen is het feit dat je bij de AquaTrio geen schoonmaakmiddelen gebruikt. Hier moesten de schoonmaakhulpen even van fronsen. Toen zij de mogelijkheden van de AquaTrio Pro eenmaal doorhadden, volgde het gemak en resultaat. De oppervlakken worden grondig en hygiënisch gereinigd op een milieuvriendelijke manier.

AquaTrio is gemakkelijk voor elke vloer voor en na foto vieze en schone vloer met tegels

De AquaTrio Pro is in de woonkamer, keuken en badkamer gebruikt op verschillende oppervlakken waaronder: hout, laminaat, vinyl en tegels. Na deze meerdere malen intensief getest te hebben, zijn de hulpen positief over het product wat blijkt uit de gemiddelde eindcijfer: 8.2.

Plus- en minpunten

Pluspunt van de AquaTrio stoomreiniger volgens Helpling

  • Je bent snel klaar, want je zuigt, dweilt en droogt in een beweging.
  • Aquatrio Pro bevat twee tanks, waardoor het schone water gescheiden blijft van het vuile water.
  • Een groot bereik dankzij een snoer van 7 meter.
  • Je kunt 60m² schoonmaken met één tank.
  • Als allergievriendelijk gecertificeerd door ECARF. Het waterfiltratiesysteem kapselt stof in en allergenen worden in het water opgenomen, waardoor ze zich niet opnieuw in de lucht verspreiden. AquaTrio verwijdert 99.95% aan allergenen van katten- en hondenhaar, stofmijt en stuifmeel.

Minpunten aan de AquaTrio stoomreiniger volgens Helpling blog

  • Na ongeveer zes maanden dien je de borstels te vervangen
  • De Aquatrio pro is niet goedkoop vergeleken met zijn voorganger de steam plus, het weegt echter wel op tegen de voordelen.

Omschrijving Philips FC7080 AquaTrio Pro

Het schoonmaken van de vloer in huis kan een hoop tijd kosten. De Philips FC7080 AquaTrio Pro neemt helpt je met 6700 rotaties per minuut om tijd besparen tijdens het schoonmaken van laminaat, tegelvloer of zeil. Het is een alles-in-één oplossing: tegelijkertijd stofzuigen, dweilen en drogen. Dankzij een zeer efficiënt waterverbruik reinig je met dit apparaat 60m² op één enkele tank (650 ml). Het vuile water wordt opgevangen in een aparte tank zodat je met schoon water de vloer bewerkt. De twee roterende microvezelborstels maken een filter zelfs overbodig. Fijne extra’s zijn het 7 meter lange snoer, de LED-indicator voor de tanks en het mondstuk van 32 centimeter breed.