Red je outfit van vlekken op Koningsdag met deze simpele tips

Heb je eindelijk een perfecte oranje outfit gevonden voor Koningsdag, komt er een hossende feestganger langs die zijn plastic bierglas over je heen leeggooid. Geen paniek! Voor de meeste vlekken hebben wij een prima oplossing.

Belandt de schmink van het rood-wit-blauwe vlaggetje van je wang op je mouw?

 Je hebt de oplossing tijdens Koningsdag waarschijnlijk in handen: alcohol. Hoge percentages alcohol lossen de oliën in de make-up op. Dus, bestel een wodka en maak daar een doekje mee nat. Dep de vlek met de wodka, spoel af met water en er is niets meer van de vlek te zien.  

Krijg je een scheut bier over je heen?

Koningsdag bier vlekken kringen tshirt

Op witte kleding kan bier lelijke kringen geven. Houd dan de kleding meteen onder de kraan. Net als bij wijn, zijn het ook bij bier de suikers die zorgen voor de kleur. Gelukkig lost suiker vanzelf op in water.

Oranjebitter geeft lelijke vlekken:

Desinfecterende gel is tijdens Koningsdag niet alleen handig voor schone handen. Heb je een vlek van een gekleurd drankje? Dep dan voorzichtig desinfecterende gel op de stof en je vlek is zo verdwenen.

Belandt de saus van je hotdog op je shirt?

koningsdag hotdog saus vlekken ketchup mayonaise mosterd

Ren de kroeg in voor afwasmiddel. De afwasmiddel zorgt ervoor dat het vet uit sauzen wordt afgebroken. Smeer het middel dik op de vlek (deppen, niet wrijven!) en spoel daarna uit met koud water.

Een tompouce eet nu eenmaal onhandig..

Slagroom kan opdrogen tot een vieze, harde vlek. Haal daarom eerst de overtollige tompouce van je t-shirt, keer het shirt daarna binnenste buiten en houd de vlek daarna onder koude kraan. Als je het slecht hebt getroffen en er ook glazuur op je shirt is beland: haal een glas met bruisend water! Druppel dit op je shirt en dep. Herhaal dit een aantal keer, totdat de vlek is verdwenen.

Een bloedvlek door een gebroken glas?

Haal ijsblokjes! Met koud of bevroren water lost bloed bijna volledig op uit kleding. Wrijf een ijsblokje op de bloedige vlek totdat ‘ie bijna verdwenen is. Waarom geen heet water? Dit zorgt ervoor dat de eiwitmoleculen in het bloed samenklonteren, waardoor de vlek juist erger wordt.

Behalve vervelende vlekken, kunnen ook nare geurtjes je in de weg zitten tijdens deze feestelijke dag. Lees hier alles wat je kunt doen aan stinkende schoenen door zweetvoeten