Last van een stinkende prullenbak? Zo verwijder je vieze geurtjes!

Stinkt jouw vuilnisbak ook zo erg? Je hebt de vuilniszak al vervangen en hoopt dat het probleem is opgelost maar helaas…Na een aantal uur begint de vuilnisbak alsnog te stinken naar rotte vis. De vuilnisbak is de ideale plek voor bacterien en schimmels. Er blijven veel etensresten achter en dit veroorzaakt meestal vieze geurtjes. Gek genoeg maken toch weinig huishoudens de prullenbak regelmatig schoon. Gelukkig heeft Helpling een aantal tips om snel van die stinkende vuilnisbak af te komen.

Tip 1: Gebruik zuiveringszout tegen een stinkende prullenbak

Baking soda tegen vieze vuilnisbak luchtjes

Je kunt er uiteraard mee koken, maar wist je al dat je met een beetje zuiveringszout eenvoudig vieze geurtjes kunt bestrijden? Strooi een handvol zuiveringszout op de bodem van je vuilnisbak voor je er een nieuwe zak in doet en klaar is kees! Dit neutraliseert de nare geur van de prullenbak waardoor die al snel een stuk frisser ruikt.

Tip 2: Multifunctionele kattenbakkorrels

Heb je toevallig een kat en dus ook kattenbakkorrels? Dan heb je de oplossing voor de vieze prullenbak al in huis! Net als zuiveringszout, zijn kattenbakkorrels namelijk een simpele en effectieve manier om geurtjes te bestrijden. Leg de korrels op de bodem van je vuilnisbak, stop er een vuilniszak in en laat de korrels het werk doen. De kattenbakkorrels zullen de geur absorberen en voorkomen dat jij last krijgt van een vieze lucht. Zodra de korrels hun werk hebben gedaan en vochtig zijn kan je vervangen met een nieuwe lading. Je prullenbak schoonmaken was nog nooit zo eenvoudig.

Tip 3: Koffiebonen in een schaaltje

Schaaltje met koffiebonen
Ook koffiebonen zijn een goede manier om geuren te bestrijden. Leg een paar bonen op een schaaltje, leg het schaaltje onderin de vuilnisbak en laat de bonen het werk doen. Dit zal de vieze vuilnisbak lucht absorberen en voorkomen dat het zich verder door het huis verspreidt. Makkie toch?

Tip 4: Wat je met één citroen kan doen!

Neutraliseer prullenbak luchtjes
Je kunt het in je eten doen en er insecten mee bestrijden, maar citroenschil is ook nog eens een perfecte manier om nare luchtjes te maskeren. Leg wat schilletjes aan de onderkant en je hebt weer een fris ruikende vuilnisbak.

Mocht je zelf geen zin hebben om deze tips uit te voeren kun je ze natuurlijk altijd voorleggen aan je vaste huishoudelijke hulp.

Heb je nog meer tips om vieze vuilnisbak luchtjes te neutraliseren of om de prullenbak goed schoon te maken? Deel je tip in de comments!

August werkt al geruime tijd als online marketeer voor Helpling en schrijft veel artikelen over het verfrissen en verfraaien van je woning.