Vakantiegevoel thuis vasthouden? 5 x zo doe je dat!

Het einde van de vakantie hoeft niet het einde van dat heerlijke vakantiegevoel te betekenen. Met een beetje hulp, fantasie en improvisatie blijf je thuis helemaal in de stemming. Om te voorkomen dat je bij thuiskomst direct weer in de stressmodus schiet: 5 tips die jou (misschien wel tot december) helemaal relaxed houden. 

Doe lekker alsof

Mañana mañana: ook al ben je weer thuis, doe gewoon alsof je nog in Spanje bent (of een ander land waar ze niet zo van de tijd zijn). Stel alle vakantiewasjes nog een paar dagen uit en doe vooral geen moeite om het eten om 6 uur op tafel te hebben staan. Over eten gesproken: ga niet meteen weer voor Hollandse pot, maar maak de eerste paar dagen pizza, pasta, paella of… tapas, mmm!

Vul je agenda 

Blijf leuke dingen doen! Dus bezoek het museum, een leuke stad of goed restaurant, net zoals je op vakantie ook doet. En de kinderen? No stress, een oppas regel je eenvoudig via Charly Cares. Bij een spontaan avondje uit kun je last minute oppas regelen, maar als je vaker op pad gaat zonder kinderen kun je voor een vaste oppas gaan. Dat scheelt weer een hoop geregel en gedoe. Ook nog geld besparen? Tot en met 4 augustus 2019 ontvang je €10 euro oppastegoed bij Charly Cares met de code ‘Helpling10’.

Helpende handjes

Het is thuis geen hotel, al denken kinderen dat vaak wel. Toch hoef je als ouder écht niet alles zelf te doen in huis. Vanaf 4 jaar kunnen kinderen prima kleine klusjes doen, zoals het dekbed rechttrekken, speelgoed opruimen of tafel dekken. Ook leuk: werk met een beloningssysteem. Geef bij elke huishoudelijke taak een sticker en spreek af welke beloning je kind krijgt bij een volle kaart. Succes gegarandeerd!

Tijd kost geld

Tijd kost geld, maar het maakt ons ook een stuk gelukkiger dus daar geven we graag wat euro’s aan uit. Laat je boodschappen bezorgen, bestel je avondeten online of boek een huishoudelijke hulp via Helpling. Wat jij met die extra tijd kunt doen? Lekker naar het strand of cocktails drinken op het terras. Je zou bijna denken dat je nog op vakantie bent.

Even terugblikken

Het terugblikken op een vakantie zorgt voor geluk in het dagelijks leven (science says). Hoe je dat het beste aanpakt? Ga aan de slag met een plakboek, hang de vakantiefoto’s in het zicht of haal herinneringen op met de kinderen. Wat ook helpt: blijf lekker op slippertjes lopen of trek dat leuke jurkje uit Italië aan, dikke kans dat die heerlijke vakantiegeur er ook nog in zit.

Tot slot: boek een nieuwe vakantie! En tot die tijd? Proberen je vakantiegevoel vast te houden.