Fantastische apps om 2016 fris en opgeruimd te beginnen!

De laatste dagen van het nieuwe jaar heb je gezellig doorgebracht met familie en vrienden. Hierbij is het onvermijdelijk dat je net een paar glaasjes teveel hebt gedronken en ook een hoop oliebollen naar binnen hebt gewerkt. Nu je je broek net iets minder makkelijk dicht krijgt, begin je je een beetje schuldig te voelen. Maar maak je niet druk en begin het jaar niet gestresst! Wij hebben 6 apps verzameld waarmee je je leven op de rails krijgt en je de uitspattingen van de jaarwisseling achter je kan laten.

1. Ongewilde cadeautjes kan je weer de deur wijzen

Schoonmaken in het nieuwe jaar
Bron: Humourtop.tumblr.com

Vrede, blijheid en een neppe glimlach: Uit onderzoek van uitgeverij Blurb blijkt dat 39% van de Nederlanders wel eens een cadeau krijgt waar ze niet blij mee zijn. Maar uiteindelijk wil je de gezellige kerstsfeer natuurlijk niet verpesten en doe je gewoon alsof dit het leukste cadeau ooit is! Maar met een ongewild cadeau kan je iemand anders blij maken! Dus verkoop het via de app van Shpock aan iemand in de buurt! Op basis van afstand of categorie verkoop je al je ongewilde cadeautjes zoals meubels, sieraden en kleding.

2. Maak geen deel uit van de weggooicultuur

Schoonmaken in het nieuwe jaar
Bron: Huluperfectgif.tumblr.com

800 miljoen kilo: Zoveel eten gooien we per jaar weg met z’n allen in Nederland. Zeker met kerst, als we zoveel hebben gekookt, staat niet alleen de tafel onder hoogspanning maar ook de afvalbak! Een speciale app verlost je van je schuldige geweten: Thusafgehaald.nl. Het is een platform waar je eten met anderen kan delen. Maak een account aan en je kan direct beginnen met het aanbieden van je overgebleven zelfgemaakte oliebollen of andere huisgemaakte lekkernijen!

3. Wat doe je met de kerstkilo’s?

Schoonmaken in het nieuwe jaar
Bron: Reddit.com

Eten alsof er geen morgen is – dat is kerst. Maar in de werkelijkheid weten we: Morgen komt wel en komt extra hard aan. Verrast zijn we als we onze billen niet meer in die skinny jeans kunnen persen door die drie kilo kerstkransjes die we hebben gegeten. Een onderzoek van MSN wijst uit dat we gemiddeld 2300 caloriën eten tijdens de kerstmaaltijd, dus het is niet gek als er een paar onsjes bij komen… Maar met de app Lose it is die bacon van je heupen zo weer verdwenen. Je houdt met de app bij wat je eet, stelt je eigen doelen en ontvangt support op het gebied van voeding, slaap, sport, en nog meer!

4. Ieder jaar is hij er weer: Stop met roken!

Schoonmaken in het nieuwe jaar
Bron: tomthanks.tumblr.com

Ieder jaar is de klassieker onder de goede voornemens om te stoppen met roken. Is 2016 het jaar dat je het echt vol gaat houden? Met de app Smoke Free vergroot je je kansen om hierin te slagen! De app laat je precies zien hoe lang je al gestopt bent, hoeveel geld je al hebt bespaard en hoe je gezondheid iedere dag verbetert! Je krijgt ook tips hoe je het verlangen naar roken kan verminderen – erg handig.

5. Feng shui: tijd voor een home makeover

Schoonmaken in het nieuwe jaar
Bron: Jellifi.tumblr.com

De kerstdecoraties zijn weg en ineens ziet je huis er toch wat minder stylish uit dan je dacht. Teruggaan naar de kerstversiering is niet echt een optie, daar moet je toch nog 11 maanden voor wachten… Maar wat glitter en glamour opnemen in je huis kan zeker! Met de app Homestyler app richt je je kamers makkelijk opnieuw in. Met de 3D ruimte planner maak je foto’s van je huis en kan je vervolgens je meubels, verlichting en zelfs muurkleuren aanpassen om te testen hoe het in jouw huis zou staan. Probeer de app zeker voordat je die nieuwe bank koopt.

6. Hou je huis schoon – zonder ook maar een vinger op te tillen

Schoonmaken in het nieuwe jaar
Bron: Reddit.com

Alle huiselijke gezelligheid en rust van de kerstdagen die er ooit was… Dat voelt allemaal als een eeuw geleden als je je huis moet schoonmaken na oud-en-nieuw en ook die kerstboom het huis weer moet verlaten. Waarom zou je meer stressen dan nodig? Zorg in 2016 goed voor jezelf en boek via Helpling binnen een paar klikken een ervaren en betrouwbare hulp om je huis te schoonmaken. Als je je de after-kerst schoonmaak nog niet hebt gedaan, kan je ook extra services boeken zoals oven, koelkast of de ramen schoonmaken.

Nicky houdt je via de blog op de hoogte van alles wat er bij Helpling achter de schermen gebeurt, interviewt zowel klanten als hulpen én schrijft artikelen met de allerbeste huishoudtips! Ze wil iedere lezer inspireren om met liefde, aandacht en natuurlijke schoonmaakproducten tijd te besteden aan het schoonmaken en opruimen van hun huis.