Geniale tips om je oude koffiedik te gebruiken

Nederlanders houden erg van hun bakkie pleur. De één drinkt zijn koffie het liefst zwart, terwijl de ander graag een koffie verkeerd met veel melk drinkt. Velen van ons komen ons bed pas uit als we de geur van verse koffie al ruiken of in ieder geval binnen 10 minuten een versgezette kop kunnen drinken. Door dat vele koffie drinken, hou je wel veel koffiedik over. Wist je dat je daar ook nog iets nuttigs mee kan doen in plaats van direct de prullenbak ingooien? Het zal je verbazen wat je hier allemaal mee kan! Hieronder onze beste tips.

1. Aanhoudende voedselgeurtjes aan je handen?

Aanhoudende voedselgeurtjes aan je handen

Net knoflook gehakt? Een vis gefileerd? Het vuilnis buiten gezet? Koken is leuk, maar vaak blijven je handen wat minder lekker ruiken.. Om van nare geurtjes af te komen kan je met wat koffiedik je handen tegen elkaar wrijven. De natuurlijke olien van de koffiedik komen hierdoor los en nemen de ongewilde geurtjes in zich op. Daarna even handen spoelen en klaar is kees!

2. Neutraliseer vervelende koelkastgeuren

Neutraliseer vervelende koelkastgeuren

Zoals hierboven beschreven worden geuren goed geabsorbeerd door koffiedik. Om ervoor te zorgen dat je koelkast niet gaat stinken, vul je een kommetje met koffiedik en die zet je achter in de koelkast reinigen. Iedere twee weken vervangen met “vers” koffiedik en je keuken zal je bedanken voor de frisheid!!

3. Vruchtbare kunstmest voor je tuin of planten

Vruchtbare kunstmest

Wist je dat koffie goed werkt als kunstmest? Dat komt doordat er veel kalium en fosfor in zit. Meng het koffiedik met de aarde in je tuin of plantenpot en het zal wonderen verrichten voor de vruchtbaarheid van de grond!

4. Afwassen na een lange avond tafelen

Afwassen na een lange avond tafelen

Het is weekend en je hebt besloten om een etentje te organiseren. Na een gezellige avond heb je natuurlijk geen zin meer om af te wassen. De dag erna zien die potten en pannen er nog viezer uit dan de avond ervoor. Hoe los je dit op? Door de gootsteen te vullen met warm water en 3 theelepels koffiedik toe te voegen. Laat het 30 minuten weken en daarna komt het vuil zo los als je besluit toch echt aan de afwas te beginnen of om het jouw huishoudelijke hulp voor de afwas gemakkelijk te maken!

Als jij nog leuke schoonmaaktips hebt, we horen graag je reactie hieronder!

August werkt al geruime tijd als online marketeer voor Helpling en schrijft veel artikelen over het verfrissen en verfraaien van je woning.