4 methodes om nooit meer te strijken

Heb je ooit iemand horen zeggen dat ze zin hebben om een avondje te strijken? Nee, wij ook niet. Het duurt lang, het is saai en na een paar dagen kan je weer opnieuw beginnen. Kortom, veel moeite voor weinig resultaat. Hoog tijd dus om de strijkplank op te bergen en het strijken efficiënter aan te pakken. Hieronder zijn onze vier methodes zodat je voorgoed afscheid kan nemen van je ‘geliefde’ strijkijzer.

1. Gebruik het stoom van de douche

Strijken tips - Stoom van de douche
Super handig om last-minute kreukels uit je kleren te krijgen! Het enige wat je hoeft te doen is het kledingstuk dicht in de buurt van de douche op te hangen, ramen en deuren dicht te doen en onder de douche te stappen. Het stoom haalt binnen tien minuten de kreukels uit het kledingstuk en jij kan je dag fris en kreukelvrij beginnen!

2. Een beetje water doet wonderen

Strijken tips - Water
Een handige tip voor het overnacht ontkreuken van je kleding. Pak het gekreukeld kledingstuk en spuit met een plantenspuit een beetje water op de plekken met kreukels. Pas echter wel goed op dat je niet te veel water gebruikt! Hang het kledingstuk vervolgens uit, laat het gedurende de nacht helemaal opdrogen en de kreukels zijn eruit!

3. Een stijltang is niet alleen voor je haar

Strijken tips - stijltang
Oké oké, het lijkt inderdaad een beetje op strijken, maar vergis je niet! Met een stijltang kan je snel en tactisch kreukels uit je kleding halen. Is het kraagje van je blouse gekreukeld? Pak je stijltang en strijk het glad! Zorg wel dat je stijltang goed schoon is voordat je begint om vlekken te voorkomen.

4. Nooit meer strijken door gebruik te maken van de droger

Strijken tips - droger
Net als de eerste tip is deze ideaal om je kleding snel kreukvrij te maken. Spuit water met een plantenspuit op het kledingstuk zodat het licht vochtig wordt en gooi het in de droger. Na een paar minuten is je kleding klaar om gedragen te worden! Trek het meteen aan om nieuwe kreukels te voorkomen.

Wist je dat je huishoudelijke hulp ook wat strijkwerk voor je kan doen? Een hulp die je via Helpling boekt kan verschillende schoonmaakdiensten voor je uitvoeren.

Benieuwd naar meer huishoudelijke tips? Je vindt ze op de Helpling blog!