Kerstboom kopen? Zo zoek je een goede uit!

Kerstboom kopen? Zo zoek je een goede uit!

Die kerstboom staat zo gezellig in de huiskamer dat we steeds vroeger op zoek gaan naar de perfecte boom. In deze blog leggen we uit waar je op moet letten als je een leuk exemplaar op het oog hebt. 

Is ‘ie vers? 

Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van de boom, moet je bij de verkoper goed opletten. Kijk wat er gebeurt als je de boom een beetje schudt. Vallen er veel naalden uit? Dan staat deze boom er al een tijdje en kun je beter een andere uitkiezen.

Kruis of kluit? 

Ze zijn meestal iets duurder, maar een kerstboom met kluit gaat langer mee. Dat komt omdat ‘ie nog wortels heeft en je hem daardoor eenvoudiger water kunt geven. Een kerstboom die al in een pot staat, is vaak weer beter dan die met een zak er omheen. In de meeste gevallen is de boom dan al in de pot gekweekt, waardoor de wortels niet beschadigd zijn.

Even wennen… 

De meeste bomen staan gewoon buiten als je ze koopt. Als je ze dan in één keer binnenhaalt, moet de boom zich opeens aanpassen aan een temperatuurverschil van ongeveer twintig graden. Hier kan de boom niet tegen. Als je de boom eerst even een dagje in de koele garage, schuur, berging, bijkeuken of hal laat staan zal de boom veel minder naalden laten vallen.

De perfecte plek voor de boom 

Komt de boom in de huiskamer, dan moet hij zo ver mogelijk van de verwarming worden geplaatst. Een kerstboom kan niet goed tegen de droge lucht van de verwarming, dus zet een bakje met water op de verwarming. Dit voorkomt een te droge lucht en zal je langer van je kerstboom kunnen genieten. Zet de kerstboom op een lichte plaats, uit direct zonlicht. Het is en blijft immers een plant, en die groeien niet in het donker.

En nu moet je zorgen dat de kerstboom het ook volhoudt tot de kerstdagen. Op deze blog leggen we uit hoe jij de boom zo lang mogelijk mooi kunt houden.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *