Huishoudelijke hulp verandert je huis én je leven

Het uitbesteden van huishoudelijke taken kan je leven een stuk fijner en makkelijker maken. Met alle online platformen die er inmiddels bestaan, kan je echt voor alles iemand inhuren… Klusser nodig? Jobado! Oppas nodig? Charly Cares! Verhuizer nodig? Beeboxx! Was uitbesteden? FreshFolds! Persoonlijke service? ButlerBuddy! Huishoudelijke hulp? Helpling!

Hieronder lees je 8 redenen waarom je huis en je leven fijner, leuker en beter worden als je een aantal van die tijdrovende en vervelende huishoudelijke klussen uitbesteed, bijvoorbeeld aan een schoonmaakhulp.

1. Meer vrije tijd

Een van de belangrijkste redenen om een huishoudelijke hulp in te huren is meer vrije tijd. Een gemiddeld huis kost minstens 3 uur per week om goed schoon te maken. Inderdaad… Dan bedoelen we wel iets meer dan even een stofzuigertje door de woonkamer en een lapje over het aanrecht. Maar bedenk je eens wat je met die 3 uur extra per week kan doen! Met vrienden een terrasje pakken, sporten in het park, een goede film kijken of lekker een boekje lezen.

2. Vrienden uitnodigen

Als je huis schoon is, ben je meer geneigd om je vrienden thuis uit te nodigen. Een spontaan borreltje op vrijdagmiddag of een etentje organiseren – hoe leuk is dat! En als je hulp dan de dag erna komt om alles weer schoon te maken dan is het al helemaal relaxed…

3. Huishoudelijke expertise

Schoonmakers hebben huishoudelijke expertise en ervaring. Ze weten precies hoe je een houten vloer moet onderhouden, op welke manier je een spiegel streeploos schoonmaakt en wat de meest hygiënische manier is om de badkamer te doen. Hierdoor wordt je huis echt een stuk schoner dan je zelf voor elkaar zou krijgen (tenzij je zelf ook een schoonmaakexpert bent). Daarnaast kunnen ze door hun poetservaring waarschijnlijk een stuk meer gedaan krijgen in dezelfde tijd.

4. Een schoon huis is een opgeruimd huis

baking soda

Als je weet dat je hulp morgen op de stoep staat, ben je meer geneigd om nog even wat op te ruimen de avond van te voren. Hierdoor is je huis schoner én opgeruimder dan het was voordat je een hulp in de huishouding inhuurde. Extra fijn: de hulp kan nóg beter schoonmaken als het opgeruimd is, dus dat is een soort extra beloning voor het opruimen!

5. Vergeten en verborgen plekken

Als je zelf schoonmaakt, neem je waarschijnlijk niet de moeite om ook alle lastige en vergeten plekjes schoon te maken. Denk aan deurklinken, bovenop de boekenkast, deurtjes van keukenkastjes, onder de bank, achter de wc… je begrijpt wat we bedoelen. Een huishoudelijke hulp neemt daar wel de tijd voor!

6. Genieten van je huis

Doordat je huis schoon is, kijk je er met een frisse blik naar en heb je meer zin om er goed voor te zorgen. Zo zien we vaak dat mensen die een hulp inhuren ook de inrichting van hun huis opfrissen, meer bloemen en planten neerzetten of andere klusjes in huis oppakken die al een tijdje gedaan moeten worden. Je draagt meer zorg voor je huis en geniet er daardoor ook meer van.

7. Op je gezondheid

Een schoon huis draagt bij aan je gezondheid! Als je huis stofvrij is en de grootste bacteriemonsters wekelijks worden schoongemaakt, kan dit een positief effect op je gezondheid hebben. Een schoon huis zorgt voor minder allergieën, je wordt minder vaak verkouden en je bent minder gestresst.

8. De grotere klussen

Er zijn een aantal grote klussen die je een paar keer per jaar moet doen, maar die je het liefste zo lang mogelijk uitstelt. Denk aan het schoonmaken van die vieze oven, het lappen van ramen waar geen zon meer doorkomt en het schoonmaken van de binnenkant van de keukenkastjes (want dat is ook alweer 2 jaar geleden). Dit zijn vaak lastige en tijdrovende klusjes, maar ook die kan een hulp voor je doen als je dat vraagt!

Dingen om in gedachte te houden als je overweegt je huishoudelijke werk uit handen te geven

Help de economie – strijd mee tegen de zwarte markt

Via een online platform zoals Helpling kan je een huishoudelijke hulp boeken die gescreend is en belasting betaalt. De screening die hulpen doorlopen is uitgebreid. Voordat hulpen toegelaten worden tot het platform hebben ze een sollicitatiegesprek en een schoonmaaktest. Daarnaast moeten ze minimaal twee referenties opgegeven, moeten ze beschikken over minimaal twee jaar relevante ervaring en dienen ze een Verklaring Omtrent Gedrag in te leveren.
Ook is deze manier van werken voor de schoonmaakhulpen zeer positief, omdat ze niet meer zwart hoeven te werken, verzekerd zijn bij ongevallen en aantoonbare werkervaring opdoen.

Alternatieve kosten van je eigen vrije tijd

Wat is je tijd je waard? Bedenk hoeveel je zelf per uur verdient en hoeveel je vrije tijd je waard is. Bedenk nu hoeveel vrije tijd je opgeeft om te besteden aan huishoudelijk werk. Is het je waard om meer vrije tijd te hebben door een schoonmaakhulp in te huren? Dat is goedkoper dan sommige mensen denken… Bij Helpling boek je al een hulp vanaf €13,90 per uur.

Als je wel eens een huishoudelijke hulp wilt inhuren en meer te weten wilt komen over Helpling, kijk dan hier.