Het is weer Pasen!

Het is weer Pasen en dus een uitstekende gelegenheid om je creativiteit los te laten. Zet de verf op tafel, haal het lijmpotje uit de kast en leef je helemaal uit. Weet je niet waar te beginnen? Geen zorgen! Hieronder vind je vijf makkelijke en goedkope manieren waarmee je in een paar simpele stappen je paaseieren kunt versieren.

glitter-eggs

Eieren versierd met borduurgaren

Kook de eieren en bedek ze met een dun laagje lijm. Begin bij het puntje en wikkel het draad rustig rond het ei. Je kunt ook wat variatie aanbrengen door met kleurovergangen en vormen te werken.

shabby-eggs

Eieren in shabby stijl

Heb je dit jaar geen trek in felle kleuren? De shabby chic look is de oplossing! Kook de eieren en bedek het oppervlak met acrylverf. Voor het beste resultaat adviseren wij gebruik te maken van pasteltinten zoals beige, roze of blauw. Zodra het oppervlak droog is kun je de eieren versieren met, rozen of madeliefjes.

marker-eggs

Eieren bedekt met zelfklevendpapier

Zelfklevendpapier is, zoals de naam al een beetje verklapt, een speciaal papiersoort waarvan de achterrzijde klevend is. Door creatief aan de slag te gaan met verschillende kleuren is je paasei voor je het weet een meesterwerk.

decoupage-egg

Eieren en decoupage

Decoupage is een veelzijdige techniek waarmee je met lijm en papier paaseieren kunt laten schitteren. Laat je fantasie het werk doen en plak daarna voorzichtig het papier op het ei. Na het drogen van de lijm doe je er nog een laag glanzende beschermingslak overheen en klaar is kees.

chicks-eggs

Eieren met kuikentjes

Het lijkt misschien moeilijk, maar dat is het zeker niet! Neem een ei, pak een stift en teken twee zwarte stippen voor de ogen. Vouw vervolgens een snavel en plak deze onder de stippen. Om het kuikentje compleet te maken plak je een paar veertjes op het puntje van het ei. Je paasei is nu een schattig kuikentje!

 

Dit waren onze ideeën waarmee je je paaseieren kunt omtoveren tot unieke kunstwerkjes. Het enige dat je nu nog hoeft te doen is beginnen. Heb je zelf ook nog tips? Deel jouw ideeën met ons en andere lezers!