Eerste Hulp Bij Verhuizen – Alle tips voor een georganiseerde verhuizing

Er komt bij verhuizen meer kijken dan je denkt. Maar voor alles geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Óók bij een verhuizing. Met een paar handige tips zou je verhuizen al iets makkelijker (en misschien leuker) kunnen maken. Helpling geeft je – als schoonmaakexpert, opruimgoeroe en poetsdeskundige in 1 – hét recept voor een soepele en georganiseerde verhuizing.

Droomhuis gezocht

Het vinden van een nieuw huis is natuurlijk het belangrijkste. Zet van te voren je wensen op een rij en bedenk wat je wel én juist niet wilt. Op deze manier kan je gericht zoeken. Helaas is het tegenwoordig niet meer zo eenvoudig om snel een geschikt huis te vinden, zeker in de grote steden niet. Zo kan het in Amsterdam soms wel máánden duren voordat je iets hebt gevonden. Maar… daar heeft RentSlam gelukkig iets op bedacht. Deze website zoekt voortdurend naar nieuwe huurwoningen die – als je je inschrijft – direct bij jou in de mailbox komen. Dankzij RentSlam ben jij altijd als eerste op de hoogte van beschikbare huurwoningen in Amsterdam en Rotterdam.

Inpakken geblazen

Begin ruim van te voren met inpakken. Regel voldoende verhuisdozen (beter te veel dan te weinig) en pak eerst de dingen in die het minst belangrijk zijn. Dit is ook het ideale moment om je spullen eens goed uit te zoeken en alles wat je niet meer gebruikt weg te doen.

Handig: stop alles uit dezelfde kamer bij elkaar in een doos, dat scheelt later een hoop uitzoekwerk. Noteer duidelijk op de dozen wat er in zit, uit welke kamer het komt en of het breekbaar is. Vergeet niet alles schoon te maken voor je het in een doos stopt om te voorkomen dat je alle viezigheid mee naar je nieuwe, frisse huis meeneemt.

De grote dag

Het klussen veroorzaakt vaak veel stof en rommel, maar je wilt natuurlijk wel met een schone lei beginnen. Zorg daarom dat het nieuwe huis helemaal schoon en leeg is wanneer de verhuiswagen arriveert. Via Helpling boek je eenvoudig een schoonmaakhulp uit de buurt die het huis helemaal schoon kan maken op een moment dat jou uitkomt. Handig!

Regel op tijd hulptroepen uit je familie- of vriendenkring die je kunnen helpen of besteed de verhuizing uit. Zeker als je op een paar hoog woont of grote en zware spullen hebt, kan dit een uitkomst zijn. Met een aantal sterke mannen en een grote (gehuurde) bus kom je ook heel ver. Tip: neem elke keer als je naar het nieuwe huis gaat om te klussen alvast een paar dozen mee. Dit scheelt op de grote dag een boel werk.

Hoofdstuk afsluiten

Alle spullen zijn verhuisd, je oude huis is leeg: tijd om afscheid te nemen! Het is belangrijk om het huis netjes en schoon op te leveren aan de nieuwe bewoners. Ook hiervoor kun je de hulp van Helpling inschakelen. Plan net voor de oplevering een schoonmaker in die het werk van je overneemt. Zo kun jij alle tijd en moeite in de inrichting van je nieuwe huis steken.

Het enige wat je daarna nog hoeft te doen, is de verhuisdozen opbergen, de sleutels van het oude huis overdragen én je adres wijzigen. Zo loop je geen belangrijke post mis.

Zo lijkt verhuizen een fluitje van een cent, toch? Pak de verhuisdozen maar alvast in!