Alles wat jij kunt doen terwijl het huis wordt schoongemaakt

Op het moment dat je huis wordt schoongemaakt, kun je veel dingen doen mits je maar voorkomt dat je in de weg loopt. Voel je dat je op dat moment even “je woning kwijt bent” en heb je geen idee wat je kunt doen terwijl het huis wordt schoongemaakt? Laat je dan inspireren door de volgende ideeën. 

Als je gekozen hebt om een schoonmaakster (man of vrouw, dat laten we even in het midden) je huis te laten schoonmaken, heb je hier zelf uiteraard geen omkijken naar. Je wordt dan volledig vrijgesteld van de uitvoer van huishoudelijke taken die de hulp voor je uit handen neemt. De meeste schoonmakers voeren hun werk volledig zelfstandig uit. Je hoeft er zelfs niet voor thuis te blijven maar dat mag uiteraard wel. Het enige nadeel van deze laatste keuze is dat je even rekening moet houden dat de schoonmaakwerkzaamheden worden uitgevoerd. 

Dit kun je beter niet doen als de schoonmaakster langs komt

Aansluitend op het laatste punt is het goed om je er eerst even op te wijzen wat je beter niet kunt doen als de schoonmaakster langs komt. Een schoonmaakster vindt het bijvoorbeeld bijzonder vervelend als je hem of haar steeds achterna loopt en controleert wat hij of zij doet. Controleren mag, maar wel als de taken volgens de schoonmaker voltooid zijn. Ook het helpen van de schoonmaakster wordt niet altijd gewaardeerd want dit wordt gezien als een gebrek aan vertrouwen. Ook moet je er uiteraard wel voor zorgen dat de schoonmaakster overal bij kan. Een vloer vol speelgoed van de kinderen of een niet opgeruimd bureau is uiteraard verre van praktisch. Tot slot is het belangrijk dat je persoonlijke spullen (privé informatie, wasgoed of slaapkamer items) niet laat slingeren. 

Wat kun je doen terwijl het huis wordt schoongemaakt?

Er zijn zeer veel dingen die je absoluut wel kunt doen terwijl je huis wordt schoongemaakt. De belangrijkste stelregel hierin is eenvoudig: je kunt alles doen mits je de schoonmaker niet in de weg loopt. Hieronder delen we maar liefst 10 voorbeelden met je wat je kunt doen tijdens de schoonmaak van je huis. Dit zijn slechts voorbeelden. Er zijn er uiteraard veel meer te benoemen.

  • Gitaar leren spelen
  • Lekker gaan sporten
  • Boodschappen doen
  • Een familielid bellen die je lang niet gesproken hebt
  • De serie afkijken waar je mee bezig bent
  • Een taart bakken
  • Lekker veel tijd doorbrengen op social media
  • Gewoon doorwerken als je een “digitale job” hebt
  • Een racefiets kopen en gaan fiestsen als de schoonmaakster de volgende keer komt
  • Een middagdutje doen