6 tips voor een opgeruimd huis – In samenwerking met Westwing

Na een lange dag hebben de meeste mensen geen zin meer om het huis op te ruimen.  Omdat het is toch heel fijn om thuis te komen in een opgeruimd en netjes huis hebben wij, samen met Westwing, 6 handige tips samengevat die het huishouden zo makkelijk mogelijk maken.

Cr: westwing

Deel je schoonmaak in per huishoudelijke klus

Met deze methode bespaar je tijd. Je pakt je stofzuiger erbij en gaat elke kamer in huis af. Herhaal dit nog met het afstoffen en dweilen van de vloeren. Zo onderbreek je jezelf niet steeds als je bijvoorbeeld één kamer hebt gestofzuigd en deze vervolgens te dweilen. Hierdoor hou je tijd over om te genieten van je net opgeruimde huis. Je vliegt door de kamers heen omdat je ononderbroken aan de slag kunt gaan. Voor je het weet ben je klaar en kunnen die voetjes weer omhoog!

Gebruik een checklist

Door gebruik te maken van een schoonmaak checklist weet je zeker dat je geen schoonmaaktaken vergeet. Westwing heeft voor elke kamer van het huis een handige checklist gemaakt die je tijdens het schoonmaken af kan werken. De zolder schoonmaken en opruimen vereist vaak een flinke dosis frisse moed, maar met deze checklist behoud je het overzicht. Neem voor alle “opruim-checklists van Westwing” een kijkje op de blog van Westwing.

cr: Westwing

Werk van hoog naar laag

Met van hoog naar laag werken bedoelen wij niet dat je op de bovenste etage begint. Wat het wel betekent is best simpel: stof eerst boven af, zodat het stof niet naar beneden valt op je net gestofzuigde of gedweilde vloer. In de badkamer is dat ook handig. Zo maak je eerst de spiegels en douchecabine schoon en ontstof je het plafond voordat je begint met dweilen. Dat klinkt hartstikke logisch, maar is toch handig om sneller en effectiever te werken.

Maak schoon op een vrije dag

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt op een vrije dag, maar die tijd benutten om je huis goed op te ruimen is erg nuttig. Door in het weekend aan de slag te gaan kan je stressvrij aan de nieuwe week beginnen. De bedoeling is dat je elke kamer stofzuigt, afstoft, dweilt (als dat nodig is) en troepvrij maakt. Wanneer de maandagochtend voor de deur staat kun je relaxed de deur uit. Een ander voordeel is dat de doordeweeks alleen kleine schoonmaaktaken doet, hier en daar wat stofzuigen of afstoffen, maar nooit een hele middag lang!

Schoon bed, schoon huis

Naast dat het hygiënisch is om elke week je bed te verschonen, zorgt het ook voor een stuk minder troep. Je bed is namelijk een bron van stof wat bestaat uit textiel vezeltjes en dode huidcellen (bah!). En dat moet verschoond worden. Wat je daarmee voorkomt is dat je vloer onder de stofnestjes zit. Klop je beddengoed na het wassen of verschonen nog even goed uit. Doe dit wel buiten, zodat de stof niet alsnog terecht komt op je vloer! Je bed verschonen en ontstoffen zorgt dat je minder stof inademt, wat slecht is voor je gezondheid. Zo sla je twee vliegen in één klap. Handig hé? Tip: je bed kan je verschonen op de dag dat je het hele huis opruimt. Zie tip 3!

Creeër voor alles een vaste plek

Houd het opgeruimd. Je wilt natuurlijk niet dat je huis in korte tijd weer een complete chaos wordt. Daarom is het belangrijk om met opbergmanden en organizers te werken. Deze kan je eventueel ook in je kasten of lades zetten. Ook kun je denken aan meubels met opbergruimte, zoals een bed, salontafel, poef of voetenbankje. Op Westwing shop je meubels met opbergruimte, stijlvolle opbergmanden én organizers. Zó wordt opruimen ook een stuk leuker!