6 apps om 2017 fris en opgeruimd te beginnen

De laatste dagen van het nieuwe jaar heb je ongetwijfeld gezellig doorgebracht met familie en vrienden.En daarbij heb je onvermijdelijk net een paar glaasjes te veel hebt gedronken en een hoop oliebollen naar binnen gewerkt. Nu je je broek net iets minder goed dicht krijgt, begin je je een beetje schuldig te voelen. Maar maak je niet druk! Begin je nieuwe jaar niet gestresst! Wij hebben 6 apps verzameld waarmee je je leven weer op de rails krijgt en je de uitspattingen van de jaarwisseling achter je kan laten.

1. Doe ongewilde cadeaus direct de deur uit

fris en opgeruimd beginnen ongewilde cadeaus

‘Ohhhh, enig!’ Uit onderzoek van uitgeverij Blurb blijkt dat 39% van de Nederlanders weleens een cadeau krijgt waar ze niet blij mee zijn. Natuurlijk wil je de gezellige kerstsfeer  niet verpesten en doe je gewoon alsof dit het leukste cadeau ooit is, maar met een ongewild cadeau kun je wel iemand anders blij maken! Verkoop het via de app van Shpock aan iemand in de buurt. Op basis van afstand of categorie verkoop je al je ongewilde cadeautjes zoals meubels, sieraden en kleding.

2. Maak geen deel uit van de weggooicultuur

fris-en-opgeruimd-beginnen-rest

800 miljoen kilo: zoveel eten gooien we per jaar met z’n allen in Nederland weg. Zeker met de kerstdagen staat niet alleen de tafel onder hoogspanning, maar ook de afvalbak! Een speciale app verlost je van je schuldige geweten: Thuisafgehaald.nl. Dit is een platform waar je eten met anderen kan delen. Maak een account aan en je kunt direct je overgebleven zelfgemaakte oliebollen of andere huisgemaakte lekkernijen aanbieden!

3. Wat doe je met de kerstkilo’s?

fris en opgeruimd beginnen afvallen meer bewegen

Eten tot je erbij neervalt – dat is Kerst. Maar in de werkelijkheid weten we: morgen komen die kilo’s wel er wel extra hard aan. Wat zijn we verdrietig als we onze billen niet meer in die skinny jeans krijgen door de kilo kerstkransjes die we hebben gegeten. Een onderzoek van MSN wijst uit dat we gemiddeld 2300 caloriën eten tijdens de kerstmaaltijd, dus het is niet gek als er een paar onsjes bij komen… Met de app Lose it is die bacon van je heupen zo weer verdwenen. Je houdt met de app bij wat je eet, stelt je eigen doelen en krijgt support op het gebied van voeding, slaap, sport.

4. Daar is 'ie weer: Meer bewegen

fris en opgeruimd beginnen meer bewegen 2017

Heb je een kantoorbaan of pak je veel te makkelijk de auto? De app Human helpt je elke dag minstens 30 minuten te bewegen. De app registreert automatisch activiteiten als wandelen, hardlopen en fietsen van een minuut of meer. Start een club met jouw vrienden, familie, sportmaatjes of collega’s. Vergelijk je activiteiten en motiveer elkaar. Je hoeft alleen je mobiel op zak te hebben, de rest gaat vanzelf.

5. Feng shui: tijd voor een home makeover

fris en opgeruimd beginnen ontspannen

De kerstdecoraties zijn weg en ineens ziet je huis er toch wat minder stylish uit dan je dacht. Teruggaan naar de kerstversiering is geen optie, daar moet je nog 11 maanden voor wachten… Maar wat glitter en glamour in je huis opnemen kan zeker! Met de app Homestyler richt je je kamers zo opnieuw in. Met de 3D ruimteplanner maak je foto’s van je huis en kan je vervolgens je meubels, verlichting en zelfs muurkleuren aanpassen om te testen hoe dit in jouw huis zou staan. Probeer de app dus vóórdat je die nieuwe bank koopt.

6. Houd je huis schoon – zonder ook maar een vinger uit te steken

Schoonmaken schoonmaker cadeau voor kerst

Al die huiselijke gezelligheid en rust van de kerstdagen… Het voelt als een eeuwigheid geleden wanneer je je huis aan het opruimen bent na dat uit de hand gelopen Oud & Nieuw feestje en de kerstboom weer buiten wordt gezet. Maar waarom zou je meer stressen dan nodig? Zorg in 2017 goed voor jezelf en boek via Helpling binnen een paar klikken een ervaren en gescreende hulp om je huis te schoonmaken. Als je de after-Kerst schoonmaak nog niet hebt gedaan, kun je ook de oven, koelkast of de ramen laten schoonmaken.