5 websites voor een stressvrije Kerst

In de periode voor de Kerstdagen loopt de stress vaak hoog op. Meer dan een kwart van de Nederlanders ervaart stress in aanloop naar kerst; onder andere over het plannen van bezoek, het huis schoonmaken en boodschappen doen. Wil jij een stressvrije kerst zodat je echt kunt genieten van de feestdagen? Deze 5 websites helpen je op weg!

1. Kerstboom kopen: heel goedkoop of gemakkelijk online

Stressvrije kerst kerstboom kopen bezorgen

Sinterklaas is het land weer uit dus de kerstboom mag in huis gehaald worden! De beste aanbieding is die van de Ikea, waar je een kerstboom kan kopen voor maar 1 euro – je krijgt bij een kerstboom van €20 een Ikea giftcard van €19 euro waardoor je dus maar een piek betaalt voor een kerstboom! Voor de luiere mensen onder ons die op zoek zijn naar comfort, is het ook mogelijk om je kerstboom online te bestellen en gratis thuis te laten bezorgen via de kerstbomenwebshop – makkelijker wordt het niet!

2. Het Kerstdiner: zo geregeld met een Kerstbox

Stressvrije kerst diner kerst
Als we op een moment van het jaar hulp kunnen gebruiken in de keuken, dan is het wel tijdens de Kerst. Hoe leuk het ook is om iedereen voor een chic diner te verzamelen, het samenstellen van het menu en de bijbehorende boodschappen blijven een hoop werk. Kies daarom voor de Kerstbox! Met een Kerstbox heb je een creatief menu én direct alles in huis om rustig te dineren met je familie. Allerhande en HelloFresh hebben naast hun Kerstboxen ook een Gourmetbox inclusief sauzen. Kerstboxen worden kosteloos bij je thuisbezorgd en je hebt geen abonnement nodig om je bestelling te plaatsen.

3. Vind het perfecte cadeau: maak gebruik van een gift guide

Stressvrije kerst cadeaus
Als je nog niet zo goed weet wat je voor iemand gaat kopen, kan je ook gebruik maken van een gift guide die cadeauwebsites voor je opstellen. Aan de hand van verschillende “personages” (bijv. Oma of Peuter), geven zij een aantal suggesties en ben je maar een paar clicks verwijderd van het ideale presentje.

4. Een schoon huis: poets niet zelf

Schoonmaken schoonmaker cadeau voor kerst
Optimaal genieten van de kerstdagen doe je natuurlijk in een blinkend schoon huis. Dan kan je met een gerust hart bezoek ontvangen en hoef je je tijdens de feestdagen niet meer druk te maken over bijvoorbeeld de oven die nog schoongemaakt had moeten worden. Wil je het zware werk vermijden en heb je het al druk genoeg in de aanloop naar Kerst? Boek dan een huishoudelijke hulp via Helpling!

5. Kerstmuziek: voor het ultieme kerstgevoel

Stressvrije kerst kerstmuziek spotify lijst

En, last but not least, Kerst is natuurlijk niet compleet zonder kerstmuziek. Heerlijke klassiekers als “All I want for Christmas is you” en “I’m dreaming of a white Christmas” worden alweer grijsgedraaid op de radio. De beste afspeellijsten voor Kerst vind je op Spotify. Hier vind je veel verschillende soorten, bijvoorbeeld jazz in kerstsferen of klassieke kerstmuziek. Helemaal het einde, vinden wij!