Deze klusjes in huis zijn zo geregeld met olijfolie

Olijfolie is een essentieel ingrediënt in iedere keuken. Het is fantastisch om mee te koken en gezonder dan de meeste andere oliën. Maar het beste van olijfolie is dat je er veel meer mee kan dan alleen koken! Hier zijn onze favoriete manieren om olijfolie in huis te gebruiken.

1. Maak je gietijzeren pannen schoon

Maak een scrubpasta met olijfolie en een theelepel zout. Scrub de pan met de pasta en een stug borsteltje en spoel af met heet water. Zo laat je al je potten en pannen weer glanzen!

2. Haal verf van je handen

Zitten je handen onder de verf na het verbouwen? Wrijf wat olie over je handen, laat 5 minuten intrekken en was dan grondig met zeep. Hierdoor gaat de verf er veel makkelijker af!

Schoonmaken met olijfolie

3. Krakerige deur

Krijg je hoofdpijn van die krakende deuren in huis? De veelzijdigheid van olijfolie kan hier worden ingezet als smeermiddel. Doe een paar druppeltjes op het scharnier en het slot. Verspreid het vervolgens met een keukenpapiertje of sponsje. De spookhuis geluiden zijn vanaf nu verleden tijd!

4. Repareer krassen op leren meubels

Je mooie leren bank bekrast? Olijfolie is de oplossing! Giet een klein beetje op een oude katoenen doek en poets het bekraste deel op in een ronddraaiende beweging. Zo is je favo bank weer snel als nieuw.

5. Poets hout op

Dit makkelijke recept is een goede verzorging voor houten meubels. Meng 2 kopjes olijfolie met 1 kopje citroensap of azijn. Mix het mengsel goed en poets er je houten tafel of stoel weer mooi mee op!

Geen zin om deze klussen zelf te doen? De huishoudelijke hulpen van Helpling kunnen verschillende schoonmaakdiensten uitvoeren en de tijd van je Helpling gebruiken voor de taken die jij belangrijk vindt. Dus boek snel een Helpling en geniet van meer vrije tijd!

Nicky houdt je via de blog op de hoogte van alles wat er bij Helpling achter de schermen gebeurt, interviewt zowel klanten als hulpen én schrijft artikelen met de allerbeste huishoudtips! Ze wil iedere lezer inspireren om met liefde, aandacht en natuurlijke schoonmaakproducten tijd te besteden aan het schoonmaken en opruimen van hun huis.