“Ik kan alle verzoekjes inmiddels niet meer aan” – Waarom heel Den Bosch Peggy als hulp wil

Peggy is enorm geliefd in Den Bosch. Ze is zelfs een kleine beroemdheid in sommige kringen. “Pas werd er twee keer aangebeld toen ik bij een klant aan het schoonmaken was. Ik doe dan niet open: het is mijn huis niet. Toen ik klaar was en het huis uit liep, stond er een mevrouw voor de deur. Ze vroeg ‘Bent u Peggy?’. Het was de buurvrouw. Ze had gewacht tot mijn klus klaar was, om te vragen of ik ook bij haar wil komen schoonmaken!”

“Of klanten mij vertrouwen? Ik heb wel 14 sleutels op zak”

Na 11 jaar hield haar werk op basis van het Persoonsgebonden Budget op en werd Peggy (59) gedwongen op een andere manier rond te komen. Door een advertentie bij het UWV kwam Peggy anderhalf jaar geleden op de website van Helpling terecht. Inmiddels is Peggy dé beste schoonmaakhulp uit de omgeving van Den Bosch. “Ik heb wel 14 sleutels van klanten op zak.”

Haar klanten roemen Peggy vanwege het feit dat ze ontzettend oplettend is en vaak iets extra’s doet. “Als het lukt binnen de tijd, zoek ik bijvoorbeeld het keukenkastje uit en zet ik alle producten die over de datum zijn op het aanrecht met een briefje erbij. Of ik maak eens echt goed de bestekla schoon.”

Lastige klanten heeft Peggy eigenlijk niet, al zegt ze wel altijd waar het opstaat. “Ik had een klant die voor een paar tientjes een stofzuiger had gekocht. De stofzuiger was heel klein, waardoor ik het gevoel dat ik met speelgoed aan het werk was. Heel vermoeiend en ook nog eens traag. Daar heb ik toen een grapje over gemaakt. De volgende keer dat ik bij hem kwam, liet hij vol trots zijn nieuwe stofzuiger zien. Dat is heel leuk, daaraan zie ik dat een klant op mijn kennis vertrouwt.” 

De eerste keren dat Peggy bij een nieuwe klant thuiskwam, speelde vaak de gedachte ‘haal ik het wel om binnen de tijd het huis schoon te maken?’ door haar hoofd. Inmiddels is ze dat stadium ver gepasseerd, maar zelfs met Peggy’s ervaring gaat er toch nog wel eens iets fout. “Die badkamers worden ook steeds ingewikkelder!”, vertelt Peggy over die ene keer dat ze tijdens het schoonmaken van een ingewikkelde douche per ongeluk de kraan opendraaide. “Gelukkig had de klant een joggingbroek te leen én een droger.”

Peggy schoonmaakhulp van de maand betrouwbaar kwaliteit schoonmaak

In haar vrije tijd maakt Peggy graag puzzels van minimaal duizend stukjes, gaat ze naar het theater of luistert ze naar muziek. “Soul, Italiaans of Indonesisch: ik heb altijd muziek opstaan, ook tijdens het werk. Daar word ik vrolijk van.” Van een hulp als Peggy worden wij dan weer vrolijk; de titel hulp van de maand is dan ook meer dan verdiend!