Tuinman Daniël uit Groningen: “Helpling is de perfecte manier om je klantenbestand uit te breiden”

“Helpling is de eenvoudigste manier om je klantenbestand voor schoonmaakwerk uit te breiden”, vertelt huishoudelijke hulp Daniël uit Groningen. Zijn zus uit Den Haag kende Helpling en vond het mooi aansluiten bij zijn wens om meer schoonmaakwerk in zijn buurt te kunnen doen.

Daniël maakte al schoon bij mensen thuis, waardoor hij snel door het selectieproces heen kwam. In april dit jaar had Daniël zijn eerste klus via het Helpling platform. Dit kan hij mooi combineren met zijn baan in het tuinonderhoud.

Daniel schoonmaakhulp in Groningen is een goede schoonmaker

Via Helpling heeft Daniël ongeveer 26 uur per week aan extra schoonmaakuren in Groningen. Voor Daniël is structuur enorm belangrijk, daarom maakt hij alleen bij vaste klanten schoon. “Plannen en overzicht houden is voor mij lastig. Om mijn werk zo goed mogelijk te kunnen doen, heb ik regelmaat en repetitie nodig.”

Weten hoe je goed werk aflevert

De herhaling vindt Daniël enorm prettig aan schoonmaakwerk. “Bij een schoonmaakklus is het duidelijk wat er moet gebeuren. Elk huis heeft een woonkamer, een badkamer en een WC. Elke klant wil graag dat deze ruimtes zo schoon mogelijk zijn. Hierdoor weet ik wat ik moet doen om goed werk te leveren.” Hier haalt Daniel veel voldoening uit. Hij zegt zelfs schoonmaakwerk met gemak te kunnen doen tot zijn pensioen!

Op zijn pensioen moet de 41-jarige nog even wachten, maar de vrije tijd die hij nu heeft brengt hij het liefste buitenshuis door. Niet alleen in tuinen waar hij helpt met het onderhoud, maar in de groene omgeving die Groningen heeft. “Ik woon aan de rand van de stad, dus ik ben zo in de natuur. Ik ben dol op wandelen en ga ook graag op wandelvakantie.” Daarnaast geniet Daniël van lezen.

schoonmaakhulp uit Groningen Daniel

 

Door zijn karakter is Daniël gefocust op details. “Ervaring heeft mij geleerd dat ik het tempo erin moet houden en niet uren poetsen op één plek. Ik weet wat je in 3 uur kunt betekenen voor een klant. Soms geef ik ook aan bij klanten dat als zij bijvoorbeeld willen dat een moeilijke vlek honderd procent verdwijnt, ze een half uur extra moeten boeken.”

Daniëls tip

Zijn gouden tip voor andere schoonmaakhulpen is om in een huis altijd te beginnen met stofzuigen: “Zo leer je een nieuwe woning kennen, zonder tijd te verliezen. Als het een huis is waar je vaker komt, zie je direct of er dingen zijn veranderd in het interieur.”

Daniël is vanwege zijn goede recensies de hulp van de maand september. Lees hier het verhaal van de schoonmaakhulp in Rotterdam die vorige maand in het zonnetje werd gezet.