Schoonmaakhulp Andrea uit Rotterdam: “Ik heb altijd hondenkoekjes op zak”

Andrea (42) uit Rotterdam heeft met al haar klanten een goede klik. En als ze honden hebben, is de klik vaak nog beter! Met haar positieve instelling, geweldige schoonmaakkwaliteiten en altijd wat hondenkoekjes op zak heeft ze de titel ‘hulp van de maand’ van november verdiend.

Andrea is gek op honden en je zou bijna zeggen dat ze haar vaste klanten ook op basis van hun huisdieren uitkiest. “De vrouw waar ik op vrijdag kom, heeft een hondje: dit is mijn beste vriend Sam. Het maakt me zo blij als ik binnenkom met mijn hondenkoekjes en hij komt naar me toe rennen. Dit is zo’n leuke afsluiter van de week.”

Schoonmaakhulp uit Rotterdam houdt van honden

Niet alleen met de honden heeft ze een goede band, maar ook met de klant kan Andrea goed overweg: “Als ze niet thuis is, stuurt ze me een appje met hoe blij ze is dat het huis weer schoon is. Deze vrijdag is ze een lang weekend weg en laat ik mezelf binnen met de sleutel. Ik krijg dan een heel lief berichtje met de opmerking dat ik vooral iets lekkers moet pakken.”

Werken via Helpling in Rotterdam bevalt Andrea goed: “Ik ben een heel positief ingesteld mens. Voor mij is maar heel weinig negatief. Ik kom op veel verschillende plekken en ontmoet een heleboel aardige mensen.” Het schoonmaken in Rotterdam is daarnaast perfect te combineren met het rondbrengen van de post, wat ze ‘s middags doet.

Andrea heeft in een jaar tijd een vaste klantenkring opgebouwd die haar roemt vanwege deze positiviteit en harde werken. Ze is grondig en let op details, zelfs op de toiletpot: “Sommige potten slaan door de kalk in het water bruin uit. Dit kun je eenvoudig verwijderen door eens per week een vaatwastablet in de pot te gooien. Laat deze de hele nacht weken en de meeste kalk komt automatisch vrij.”

Andrea is een schoonmaaktopper uit Rottedam ze maakt de badkamer schoon met antikalk

Haar vrije tijd brengt Andrea het liefst door met haar drie kinderen: twee dochters van 18 en 13 jaar en haar pitbull. Met de Kerstdagen neemt Andrea een week vrij om met de meiden te ontspannen en gezellige dingen te doen.

Naar eigen zeggen zitten we de komende tijd nog wel “Met Andrea opgescheept op het platform”, maar ooit hoopt ze een opvang te openen voor senioren honden die geen huis meer kunnen krijgen. “Juist in de laatste jaren van hun leven wil ik deze echt beestjes liefde geven en het gouden mandje bieden wat ze verdienen.”