Schoonmaakhulp Chantal uit Almere: “Ik vind het heel fijn om anderen te helpen

“Anderen helpen met mijn hulp” is de slogan van Chantal (41) uit Almere. Na een moeilijke periode kwam de opgewekte schoonmaakhulp er achter dat we het wel redden, als we elkaar maar steunen. Na een periode vrijwilligerswerk gaat Chantal via Helpling aan de slag met als doel te kunnen assisteren waar nodig. Haar positieve instelling en gemiddelde beoordeling van een 4,9 uit 5 worden beloond met de titel hulp van de maand april.

Met een lach op haar gezicht gaan Chantal naar haar vaste klanten. Met elke klant heeft ze een andere, bijzondere band. Ze drinkt koffie met klanten, kroelt en kletst met huisdieren, maakt baby’s aan het lachen. Één klant ziet ze nooit, maar hij stuurt wel altijd een berichtje met daarin hoe gelukkig een schoon huis hem maakt. “Ik kan niet zonder je”, heeft een klant wel eens geclaimd. “Dat ik iets kan betekenen in het leven van deze mensen, vind ik heel fijn”, vertelt Chantal.

Ook in haar privéleven is Chantal het liefst omringd door vrienden en familie. Ze maakt graag strandwandelingen, leest veel en ontspant tijdens een goede film. Een andere hobby is.. eten. “Ik beweeg genoeg, dus ik kan lekker eten.”

Chantal hulp van de maand

Elk huishouden in Almere waar Chantal thuiskomt zit in een andere fase waardoor zij om verschillende redenen hulp kunnen gebruiken, dat begrijpt Chantal heel goed. “Ik snap dat het moeilijk is als je door de geboorte van een baby ineens een nieuw gezin hebt of dat je een goed gesprek kunt gebruiken als je langdurig ziek bent. Ik heb zelf ook kinderen en veel meegemaakt.”

chantal-4

Chantal samen met haar dochter

Communicatie is een van de drie punten waarop een klant een hulp kan beoordelen, maar Chantal blinkt ook uit in kwaliteit en betrouwbaarheid. ‘Heel grondig en ontzettend behulpzaam’ en ‘neemt veel initiatief’ zijn terugkerende complimenten.

Een tip van Chantal

Extra werk verzetten zonder dat de klant erom hoeft te vragen, is volgens Chantal wat een goede hulp onderscheid van een ‘gemiddelde’ hulp. “Mijn gouden tip is om na het schoonmaken van de koelkast er een kommetje met water en een schijfje citroen neer te zetten. Hierdoor trekken alle nare geurtjes weg.”