Mike (58) stopte met zijn fulltime baan en werd schoonmaakhulp en life coach

Van alle schoonmaakhulpen die via Helpling actief zijn, is Mike (58) ongetwijfeld de meest relaxte. Mike werkt elke maand precies het aantal uur wat hij nodig heeft om rond te komen: soms is dit 20 uur, soms net iets meer. Zijn overige tijd besteedt hij aan het componeren van muziek en spiritualiteit.

'Ik ben begonnen aan de tweede helft van mijn leven'

Mike werkte lange tijd 40 uur in de week als conciërge op een school. De stress van alle verschillende taken en verantwoordelijkheden begon hem dwars te zitten. “Ik deed het werk alleen om financieel te kunnen zorgen voor mijn zoon. Ik zei al jaren: als hij van school is, stop ik ook.” En zo begon Mike een paar jaar geleden aan de tweede helft van zijn leven, als Amsterdamse schoonmaakhulp.

Hulp Mike poetsen

Zijn Helpling klanten kiest Mike uit op hun adres: “Het liefst ga ik lopend en ik wil me vooral niet haasten. Dat heb ik in het verleden al genoeg gedaan.”. Hij heeft meestal één klant per dag, de rest van de dag besteedt hij aan zijn andere passie: muziek maken. Mike geniet van het schoonmaken: “De rust van een leeg huis geeft me alle tijd om na te denken.”

Wil jij ook hulp in het huishouden van Mike of een van onze andere schoonmaakhulpen in Amsterdam? Of wil je zelf aan de slag als Amsterdamse schoonmaakhulp?

Mike is veel bezig met spiritualiteit. Hem enkel bestempelen als schoonmaakhulp is volgens hem niet voldoende: “Schoonmaken is iets wat ik met plezier doe, maar het is niet wat ik ben. Ik ben ook muzikant, componist, vader en levenscoach.”

Schoonmaakhulp van de maand Mike

Zijn ervaringen als coach zijn ook nuttig in zijn werk als huishoudelijke hulp. Klanten roemen hem om zijn geweldige communicatieve vaardigheden, maar liefst 100 klanten geven hem 5 sterren voor communicatie en betrouwbaarheid omdat hij hen een veilig gevoel geeft. “Tijdens het schoonmaken weet ik precies wat ik kan doen om mensen blij te maken. Dat is toch het mooiste wat er is?”