Iedereen wil een fantastische schoonmaakhulp, maar een groot gedeelte van diens succes ligt ook in jouw handen. Daarom hebben we een aantal handige tips op een rij gezet over hoe je een checklist voor jouw hulp kunt schrijven.
1. Communiceer
Misschien vallen we in herhaling, maar onze eerste tip is om altijd goed te communiceren met je schoonmaakhulp. Als je niet zeker weet hoe lang het duurt om sushi te maken op te ruimen, vraag het dan hen. Samen kun je overleggen over de lengte van elk klusje en zo in te schatten hoeveel schoonmaakwerk er gedaan kan worden in de tijd die jij geboekt hebt.
2. Maak een wekelijks schema
Maak daarnaast een complete lijst van de taken die jij gedaan wilt hebben. Verdeel deze taken vervolgens over de verschillende kamers en bereken hoe lang elke taak ongeveer duurt. Als je twijfelt, vraag dan je schoonmaakhulp om advies. Dit helpt hulpen om inzicht te krijgen in wat je van hen verwacht en wat er in huis moet gebeuren.
3. Stel prioriteiten
Laat duidelijk weten welke taken je het meest belangrijk vindt. Als het voor jou van essentieel belang is dat je lepelcollectie altijd blinkend in de vitrinekast ligt, zeg dit dan vooral tegen je schoonmaker. Je hulp weet dan hij in het vervolg meer tijd aan deze taken moet besteden of er in ieder geval voor moet zorgen dat dit gedaan wordt.
4. Vieze keukens en badkamers kosten meer tijd om schoon te maken dan je denkt
Je realiseert het misschien niet, maar het kost veel tijd om een vieze keuken schoon te maken. Alle planken in de kastjes boenen, de vriezer ontdooien, de koelkast schoonmaken, de vloer dweilen en het kruidenrekje indelen op werelddeel kost simpelweg veel tijd.
5. Extra klusjes? Geen probleem?
Als jij het fijn vindt dat je kussens altijd opgeschud op bed liggen om je een hotelgevoel te geven dan kan je schoonmaakhulp dat voor je doen. Laat het hen wel weten en vergeet hier geen extra tijd voor in te boeken.