Huishoudelijke hulp Majda (36) uit Rotterdam heeft magische handen

Majda’s man kwam op de vacaturesite Indeed Helpling tegen. Hij vond Helpling echt iets voor haar. De Rotterdamse was in eerste instantie niet enthousiast. “Ik maak thuis al genoeg schoon”, was haar antwoord. Toen Majda’s man haar overhaalde om zich toch te verdiepen, was ze overstag. “Ik vind het leuk om bij mensen thuis te komen, dat je flexibel bent en je geen baas hebt die vertelt wat je moet doen.”

In de oproep herkende ze de leuke kanten van haar werk als verpleegkundige in het ziekenhuis. Ze stopte in het ziekenhuis, omdat het niet te combineren was met haar jonge gezin. “Het was zwaar, totaal niet flexibel en ik wilde geen nachtdiensten draaien vanwege de kinderen.”

Majda is een schoonmaakhulp uit Rotterdam ze is een topper en maakt grondig schoon via Helpling

Haar man had gelijk; Majda ís dol op schoonmaken. “Als ik bij mijn moeder thuiskom, ga ik direct aan de slag. Zij zegt dan ‘laat toch liggen, hier heb je toch geen zin in?!’. Maar ik vind het leuk om te doen. Vooral omdat je echt een verschil ziet als ik heb schoon gemaakt.” Een gouden tip heeft Majda niet: “Het zijn gewoon mijn handjes.”

Majda’s man doet iets heel anders: hij werkt in de verzekeringen. Ze leefden een tijdje van alleen zijn inkomen. “Dat ging prima. We hoefden er niets voor te laten en de kinderen kwamen ook zeker niets te kort.”, vertelt Majda. Tegenwoordig werkt Majda ook. Ze werkt zelfs zeven dagen per week! Maar geld is niet haar drijfveer. “Natuurlijk is het leuk dat we nu vaker uit eten kunnen of iets leuks met de kinderen doen, maar ik maak schoon in Rotterdam omdat ik het leuk vind. Ik heb een hekel aan stilzitten. Ik word zelfs moe van stil zitten!”.

“Waarom is zeven dagen per week werken niet gezond? Ik bén toch gezond?!”

Een van haar vaste klanten reageerde verbaasd toen zij hoorde dat Majda zeven dagen per week werkt. “Dat is toch niet gezond?!”, riep de klant. Majda antwoordde nuchter: “Ik ben toch gezond.” Ook haar man vraagt zich ook vaak of hoe ze het volhoudt. Is ze dan nooit moe na een dag waarop ze bij drie klanten is geweest? Het antwoord is nee. “Als ik thuiskom doe ik de allerlaatste boeking van de dag.. Mijn eigen huis!”, vertelt Majda lachend.

Een schoon huis is voor Majda heel belangrijk. “Als mijn kinderen zitten te ontbijten, maak ik hun bedden op en ruim ik de keuken alvast op. Het kan toch niet zo zijn dat je schoonmaakhulp bent als beroep, maar dat je eigen huis een rotzooi is?!’. Deze nauwkeurigheid wordt ook zeker opgemerkt door haar klanten in Rotterdam. In Majda’s beoordelingen is te lezen dat ze een oog heeft voor detail: kussen worden na afloop keurig neergezet en handdoekjes worden opgevouwen.

Majda's kinderen tijdens een vakantie twee jongens en een meisje

In haar vrije tijd moedigt Majda haar kinderen aan langs het voetbalveld of gaat ze met haar man uit eten. Ooit hoopt ze haar eigen bedrijf te runnen, misschien zelfs wel in de schoonmaaksector. Schoonmaken is ze plan om zo lang te doen als dat ze het leuk vindt. Wij hopen natuurlijk dat zo’n goede schoonmaakhulp nog lang actief blijft op het Helpling platform!