3 jobs, 6 kinderen; dit is Amandina (32) uit Rotterdam

We kwamen voor het eerst in contact met Amandina (32) op de Facebookpagina van Helpling. De schoonmaakhulp uit Rotterdam beantwoordde vragen van potentiële nieuwe klanten onder een advertentie van Helpling. Dit viel op een positieve manier op bij onze webcare-medewerker, met name omdat haar antwoorden zo nauwkeurig waren. Reden genoeg om haar te belonen met de titel hulp van de maand.

De Rotterdamse merkt dat sommigen vooroordelen hebben over Helpling en schoonmakers. “Het is een grote stap om iemand in je huis toe te laten, maar ik vind het vervelend dat er een verkeerd beeld bestaat over mensen. Iedereen is anders. Als je iemand niet kent, moet je ook niet oordelen.” Daarom geeft ze graag uitleg waar dat nodig is. Bijvoorbeeld op Facebook over de diensten van Helpling.

Amandina is een dame die niet graag stil zit. Ze werkt naast haar schoonmaakwerk ook in een verzorgingstehuis en runt haar eigen onderneming in schoonheids- en gezondheidsproducten. Dit combineert ze met een gezin van 6 kinderen. De oudste is 15 en de jongste net 1 jaar.

Amandina is een huishoudelijke hulp uit Rotterdam hier zie je haar familie

Werken via Helpling sluit perfect aan bij het drukke gezinsleven. Als de kinderen naar school zijn, werkt Amandina. Haar man heeft een eigen taxibedrijf en is daarom veel op pad. Als de school uit is, zorgt Amandina daarom dat ze ook weer thuis is. Daarnaast vindt ze schoonmaakwerk laagdrempelig en het sluit aan bij haar de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk. Ze ondersteunt mensen waar nodig en heeft leuk contact met veel verschillende soorten mensen.

In haar vrije tijd gaat de Rotterdamse graag wandelen met haar kinderen in het bos of op het strand. Bij een gezin met 6 kinderen hoort natuurlijk ook de nodige chaos. Daarom heeft Amandina eens per week een gezamenlijke schoonmaaksessie ingepland. Iedereen helpt mee in het huishouden, want: “mama is geen robot.”

Amandina hulp van de maand uit Rotterdam een huishoudelijke hulp die enorm betrouwbaar is

Zorgen voor anderen geeft Amandina veel voldoening. “Ik doe iets wat anderen een goed gevoel geeft. Ik geef ouderen in het verzorghuis de aandacht die ze verdienen en ik maak altijd tijd voor een praatje.” Bij het schoonmaakwerk in Rotterdam komt de zorgzame kant van Amandina ook van pas. “Ik heb een klant die pas geopereerd is. Ze kon bijna niets zelf en haar man was overdag naar zijn werk. Dan zie je dat je echt van betekenis kan zijn.”

Plezier in het werk staat bij de huishoudelijk hulp uit Rotterdam voorop. Ze vindt werken met mensen ‘heel leuk’ en geniet van het contact wat ze heeft met de verschillende klanten die ze op een dag ontmoet. “Als je iets doet, doe het met je hart”, wil Amandina tot slot nog meegeven. “Beoordeel mensen op basis van wie ze zijn en wat hun capaciteiten zijn.”