Voorbereidingen op de voorjaarsschoonmaak, die je nu al kunt doen!

Het is nu nog winter maar voor je het weet staat de lente alweer voor de deur. In onze ogen kan dit niet snel genoeg gebeuren! Nu we door het winterse weer en de corona maatregelen veel thuis zitten, is dit eigenlijk het perfecte moment om voorbereidingen te treffen om jouw huis lente klaar te maken. Zo heb je straks meer vrije tijd om lekker naar het park te gaan en te genieten van het lenteweer! Daarnaast helpt het ook tegen enige verveling die je momenteel ervaart door het regelmatig thuis zitten. Wat kun je nu al voorbereiden? En wat onderscheidt een gewone schoonmaak van een voorjaarsschoonmaak? Helpling.nl zet wat tips voor je op een rij! 

Wat je nu al kunt doen, ter voorbereiding op de lente!

Het verschil tussen een voorjaarsschoonmaak en een normale schoonmaak is aandacht voor details en de focus op plekken die je niet wekelijks of dagelijks meeneemt in je schoonmaakroutine. De voorjaarsschoonmaak vergt dus meer tijd, daarom hierbij een stappenplan van 30 dagen, zodat je de moed niet opgeeft!  

Het 30 daagse stappenplan van de voorjaarsschoonmaak, wat je nu al kunt doen? Lees verder!

De voorjaarsschoonmaak is een serieuze zaak! Wat je nu tijdens de koude wintermaanden wel al kunt doen, zijn de volgende punten: 

  1. De koelkast reinigen, nu het buiten lekker koud is kun je eenvoudig de boodschappen die normaliter in de koelkast of vriezer liggen gewoon even buiten zetten, dat blijft wel koel! Zo kun jij op je gemak de koelkast grondig reinigen. 
  2. Potten, pannen en het grondig reinigen van de oven kun je ook nu al prima doen. Als je dan toch in de keuken bezig bent kun je direct de glazen en kopjes sorteren. 
  3. Hetzelfde geldt voor de badkamer, je kunt alvast beginnen met het grondig reinigen van de voegen tussen de tegels en tegelijk je make-up kwasten laten weken om ze hierna af te spoelen. 
  4. Voor het opruimen van je garage vind je het wellicht nog iets te koud, maar bedenk wel dat je het door het opruimen vanzelf weer warm krijgt! 
  5. Het reinigen van je muren is ook een taak die je nu al kunt uitvoeren, door de hogere temperaturen van de verwarming drogen deze redelijk snel! 
  6. Mocht je eventuele kleding, tassen en schoenen hebben gesorteerd en gerepareerd, dan kun je daarna meteen je hobby spullen ordenen. 
  7. Het verkopen of doneren van items is ook een taak die je nu al kunt uitvoeren. 
  8. Laat de kinderen je helpen bij de opruiming en schoonmaak, zo hebben zij ook weer wat te doen!

Je kunt nu al een hoop taken uitvoeren die je straks enorm veel tijd besparen zodat je optimaal kunt genieten van elke lentedag. Omdat jij het overgrote deel van de opruiming/ schoonmaak al achter de rug hebt, heb je nu meer vrije tijd om lekker naar het park te gaan of leuke dingen te doen met je familie en vrienden! Nu je zelf al zoveel werk hebt verricht en je de overige schoonmaak klussen liever uit handen geeft, weet je waar je terecht kan. 

Veel lenteplezier gewenst, liefs Helpling.nl.