5 leuke buitenactiviteiten die jij kan doen terwijl je huis wordt schoongemaakt!

De zomer is definitief voorbij en de onstuimige herfst is aangebroken. De dagen zijn inmiddels korter en de temperaturen nodigen uit om leuke dingen binnen te gaan doen. Maar het is ook erg belangrijk om elke dag even een frisse neus te halen en zelfs in de herfstperiode is buiten ook zoveel te beleven. ‘Niets zo lekker als even buiten uitwaaien,’ geeft Benthe van BestGekozen.nl aan. Nouja, niets zo lekker als uitwaaien, terwijl je huis wordt schoon gemaakt!

1. Een wandeling door de natuur

Waar je ook woont, er is beslist natuur bij je in de buurt. Laat je dan verrassen door de prachtige natuur die zich voorbereidt op de winter. Het groen veranderd in geel en rood en de wereld ziet er heel anders uit. Je kunt kastanjes zoeken met de kinderen of de mooiste bladeren om te laten drogen zodat je gedurende de herfst een mooi album van bladeren creëert.  Maar geniet vooral van de aanblik en verwonder je over het feit dat over een paar maanden alles weer jong en fris zal ontwaken. Het is belangrijk ook gedurende de herst en winter elke dag een frisse neus te halen, bijvoorbeeld wanneer de schoonmaakster langskomt.

2. Met heerlijk zacht herfstweer picknicken

Misschien denk je dat picknicken vooral is bedoeld voor een stralende zomer en dat klopt ook wel. Maar ook in de herfst kun je echt genieten van een picknick als je maar de goede voorbereidingen treft. Kies wel een dag uit waarbij het heerlijk zacht herfstweer is. Ook je kleding aanpassen is geen overbodige luxe, neem een paar heerlijke dekens mee voor een comfortabel en tegelijk knus gevoel. Vergeet niet de thermoskannen met warme dranken en de seizoensgebonden hapjes. Zo wordt de herfstige picknick een onvergetelijke ervaring.

3. Een fietstocht

Ook hierbij geldt dat fietsen op een mooie dag het plezier verhoogt. Neem voor de zekerheid ook regenkleding mee, want juist in de herfst is het weer vaak moeilijk te voorspellen. Als je echt wilt genieten van de omgeving is een e-bike een goede optie. Op de e-bike kan je een mooie lange tocht maken zonder dat de tegenwind een groot probleem hoeft te zijn. Misschien kan je de tocht combineren met een picknick of juist op zoek naar een restaurant dat helemaal bij jou past. Wil je de beste E-bike voor een dergelijke tocht, kijk dan op best.gekozen.nl.

4. Het kabouterpad

Een andere leuke activiteit voor de zaterdag, als de schoonmaker het huis komt schoonmaken, is het bewandelen van het kabouterpad op de Sallandse heuvelrug, net buiten Nijverdal. Een geweldige belevenis voor de jongere kinderen, maar ook als ouder. In de herfst is de route van 1,5 kilometer wellicht op het mooist. De kids krijgen een rugzakje met iets te knabbelen en te drinken, maar ook opdrachten. De ouders kunnen op het terras of binnen genieten van een versnapering. Een middag op het kabouterpad vergeet je nooit meer. Nijverdal heeft zelf ook een gezellig centrum en er is in de omgeving veel groen te vinden.

5. Paddenstoelen-excursie

Plotseling verschijnen ze weer als vanuit het niets in de herfst: paddenstoelen. Iedereen weet wel iets over deze bijzondere verschijnselen in de natuur, maar hoe zit het nu precies? Ga eens mee op excursie met een kenner van de materie. Dan kan je erg veel leren over de vele verschillende soorten in ons land. Sommige zijn eetbaar en sommige zijn giftig. Dat maakt zo’n ontdekkingstocht nog spannender voor alle leeftijden. En wie weet krijg je wel een heel zeldzaam exemplaar te zien. Vergeet je mobiel dus niet om prachtige foto’s te maken.